Sultingi vištienos kukuliukai su grietinės ir kietojo sūrio padažu

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Vištienos kukuliukai su padažu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkšti ir sultingi vištienos kukuliai keptuvėje su ypatingu padažu. Jei neturite kietojo sūriu, galima keisti fermentiniu, bet jį taip pat smulkiai sutarkuokite. Patiekti tinka Minkšti ir sultingi vištienos kukuliai keptuvėje su ypatingu padažu. Jei neturite kietojo sūriu, galima keisti fermentiniu, bet jį taip pat smulkiai sutarkuokite. Patiekti tinka su ryžiais, daržovėmis ar duonos riekele. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos faršo
80 gramų ryžių (svoris sausų)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 saujelė petražolių (patiekiant)
Padažui:
150 gramų grietinės
150 mililitrų sultinio (arba vandens+prieskonių)
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išvirti ir palikti visiškai atvėsti.
2.
Į maltą vištieną įmušti kiaušinį, dėti ryžius, smulkiai kapotą svogūną, pagardinti prieskoniais. Faršą gerai išminkyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų su sviestu. Drėgnomis rankomis formuoti kukuliukus, gerai apkepinti keptuvėje iš visų pusių, kol apskrus.
4.
Sultinį išmaišyti su grietine, pilti ant kukulių, uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios, troškinti apie 20 minučių, užberti sūriu, uždengti dangčių ir troškinti dar 10 minučių.
5.
Patiekiant pabarstyti smulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Otilija
2020-03-21 18:53
Labai skanūs kukuliukai! Ne pirmą kartą jau darau pagal šį receptą, tik kartais ‘sutraukia’ grietinės padažą, o kartais ne ATSAKYTI
Asta
2020-10-15 21:11
Įmaišykite į padažą 1-2 šaukštelius miltų - nesutrauks :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital