Traškūs suktinukai su pievagrybiais orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Suktinukai su pievagrybiais
Suktinukai su pievagrybiais
Suktinukai su pievagrybiais
Suktinukai su pievagrybiais
Autorius apie receptą: Kad namie būtų bent šio to "naminio" užkąsti, ėmiau ir greit pagaminau šiuos suktinukus, kuriuos labai patogu neštis su savimi, jie skanūs tiek šilti, tiek šalti. Tarsi Kad namie būtų bent šio to "naminio" užkąsti, ėmiau ir greit pagaminau šiuos suktinukus, kuriuos labai patogu neštis su savimi, jie skanūs tiek šilti, tiek šalti. Tarsi nedideli pyragėliai su grybais. Ingredientai skirti 10 suktinukų. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 lapai filo tešlos
400 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
250 gramų ožkos pieno sūrio (naudojant fetą - imti mažiau)
0.5 vieneto citrinų (reikės tik žievelės)
1 šaukštas granatų melasos sirupo (arba 2 a. š. medaus + 1 a. š. balzaminio acto)
1 skiltelė česnako
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek granatų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, suberiame smulkintą česnaką. Kepiname, kol suminkštėja, tampa permatomi. Suberiame pjaustytus pievagrybius, kepiname pamaišant, kol jų sumažės per pusę. Suberiame viską į dubenį, paliekame atvėsti. Tuomet sumaišome su melasos sirupu, nuo citrinos nutarkuota žievele, sutrupiname rankomis ožkų pieno sūrį.
2.
Ant švaraus ir sauso stalviršio dedame vieną filo lakštą taip, kad ilgasis galas būtų prieš mus. Perpjauname išilgai, taip gaudami dvi pailgas juostas. Jas aptepame aliejumi. Juostos pradžioje (2 pirštai nuo pradžios) dedame įdaro, užlenkiame šonines ilgąsias kraštines ir susukame ritinėlį. Prieš pat pabaigą, patepame aliejumi, kad gerai susiklijuotų. Dedame siūle į apačią į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Taip susukame visus ritinėlius. Aptepame juos aliejumi.
3.
Kepame įkaitintoje iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai paruduoja.
4.
Išimame, šiek tiek atvėsiname ir patiekiame.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital