Sotus ryžių dubenėlis su vištiena ir daržovėmis

AUTORIUS:
Jolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sotus ryžių dubenėlis su vištiena ir daržovėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Maistingas, neįmantrus, tačiau be galo skanus ir sotus patiekalas. Puikiai tinka ne tik pietums ar vakarienei su šeima, bet ir neštis į darbą ar išvyką. Maistingas, neįmantrus, tačiau be galo skanus ir sotus patiekalas. Puikiai tinka ne tik pietums ar vakarienei su šeima, bet ir neštis į darbą ar išvyką. Jolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 vienetų vištienos krūtinėlės
100 gramų ryžių
80 gramų konservuotų juodųjų pupelių
50 gramų sūrio (naudojau fermentinį ir čederio, galima naudoti mocarelą ar kitą)
60 gramų konservuotų kukurūzų
1 saujelė vyšninių pomidorų
0.5 vieneto paprikos (naudojau žalią)
1 pundelis salotų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis prieskonių vištienai (arba kitų mėgstamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį kalendros (arba svogūno laiškų, petražolių, kitų mėgiamų)
pagal poreikį aliejaus
Marinatui:
4 šaukštai balzaminio acto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis itališkų žolelių
1 šaukštelis medaus
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilti vandenį, įberti druskos, užvirti, berti ryžius ir virti apie 15 minučių iki kol išvirs.
2.
Marinatui į dubenėlį pilti balzaminį actą, alyvuogių aliejų, vandenį, įspausti česnaką, suberti itališkas žoleles ir druską, įspausti česnaką, dėti medų ir gerai išmaišyti. Atsidėti 4 šaukštus paruošto marinato salotų apšlakstymui.
3.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, sudėti į dubenį. Į dubenėlį su likusiu marinatu sudėti vištieną ir gerai išmaišyti.
4.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
5.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti svogūnus ir apkepti. Sudėti vištieną ir kepti iki kol vištiena iškeps ir gražiai apkeps.
6.
Sūrį sutarkuoti, salotas ir kalendrą susmulkinti, pomidorus ir papriką supjaustyti mažas kubeliais.
7.
Į lėkštes dalinti ryžius, salotas, sūrį, vištieną, pomidorus, konservuotas pupeles, kukurūzus, berti kalendrą, pašlakstyti atidėtu marinatu ir patiekti.
AUTORIUS: Jolita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital