Šokoladinis tortas su maskarpone ir Nutella

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Šokoladinis tortas su maskarpone
Šokoladinis tortas su maskarpone
Šokoladinis tortas su maskarpone
Šokoladinis tortas su maskarpone
Šokoladinis tortas su maskarpone
Šokoladinis tortas su maskarpone
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų lazdyno riešutų (maltų)
65 gramai kvietinių miltų
25 gramai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
50 mililitrų arbatos (karštos)
50 mililitrų cukraus
Kremui:
350 gramų šokoladinio lazdyno riešutų kremo (naudojau Nutella)
330 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
Glajui:
100 gramų pieniško šokolado
2 šaukštai pieno
2 šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Tada po šaukštą, nuolat plakant, suberiame cukrų, išplakame iki standžios blizgios masės. Toliau plakant sudedame po vieną trynį, kiekvieną gerai išplakame.
2.
Atskirame inde persijojame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir maltais riešutais.
3.
Sausą mišinį suberiame į kiaušinių masę (subėriau per 4 kartus) ir išmaišome šluotele.
4.
Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, sudedame ir paskirstome tešlą ir kepame iki 160 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 min. Patikriname mediniu iešmeliu - įsmeigiame ir ištraukiame, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepame dar 5 - 7 minutes ir vėl tikriname. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname ir perpjauname išilgai į tris dalis.
5.
Karštoje arbatoje ištirpiname cukrų, paliekame atvėsti.
6.
Kremui sumaišome maskarponės sūrį su šokoladiniu riešutų kremu iki vientisos, glotnios konsistencijos.
7.
Atskirame inde iki standumo išplakame grietinėlę. Ją dalimis įmaišome į sūrio masę.
8.
Glajui šokoladą, sviestą sudedame į indą, pilame pieną ir ištirpiname garų vonelėje, sumaišome.
9.
Surenkame tortą: į tortinę dedame pirmą biskvito lakštą. Jį lengvai palaistome arbata. Ant jo dedame paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat lengvai palaistome arbata ir dedame ant jo kremo. Ant viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito lakštą. Norint kremo paliekame papuošimui, ar visą sutepame į sluoksnius. Apliejame tortą glajumi ir puošiame pagal fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Erika
2023-09-15 10:58
Tortas puikus, skonis super, tik į grietinėlę dedu standiklio ir būtinai šaldau tortą šaldytuve- geriausiai iš vakaro padaryt ir per naktį šaldyt iki šventės, nes kremas gan skystas. Skanaus ATSAKYTI
Oksana
2023-08-08 21:10
Labai skanus tortas ATSAKYTI
Laura
2023-04-08 15:07
Dariau savo gimtadieniui. Kaip visiškai nepatyrusiai
tortų gamintojai- gavosi labai neblogas tortas, o skonis tai super, visi labai gyrė. ATSAKYTI
Kotryna
2023-02-22 18:08
Gavosi labai istezes ATSAKYTI
Erika
2022-10-16 15:43
Nesigavo tortas, visas sutižo kaip sriuba kremas pasidarė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital