Šokoladinis tortas su kavos kremu

AUTORIUS:
Aurelija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladinis tortas su kavos kremu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gardusis šokoladinis tortas su kavos kremu - toks puikus prie kavos ar arbatos puodelio. Puikiai tinka šventėms. Gardusis šokoladinis tortas su kavos kremu - toks puikus prie kavos ar arbatos puodelio. Puikiai tinka šventėms. Aurelija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
320 gramų kvietinių miltų
295 mililitrai vandens (karšto, arba paruoštos kavos)
280 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (didelių)
215 gramų rudojo cukraus (arba balto)
150 gramų grietinės
65 gramai kakavos (nesaldžios)
1 šaukštas vanilės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
340 gramų sviesto (kambario temperatūros)
300 gramų cukraus
295 mililitrai pieno
1 sauja riešutų (smulkintų)
80 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai tirpios kavos
1 šaukštas vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį suberti kakavą, įdėti grietinės, įpilti vandens ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Atidėti atvėsti.
2.
Į kitą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Išmaišyti.
3.
Į kitą dubenį sudėti sviestą, suberti cukrų ir plakti 5 - 7 minutes vidutinišku greičiu elektriniu plaktuvu iki kol masė taps lengva, kreminė. Tuomet po vieną įmušti kiaušinį ir po kiekvieno išmaišyti. Įdėti vanilės, permaišyti. Berti dalį miltų mišinio, permaišyti, tuomet pilti kakavos masės, permaišyti, vėl miltų mišinio, vėl kakavos, gerai išmaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepė patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus į biskvitą ir ištraukus, jis turi likti švarus. Kai iškeps, palaikyti 10 minučių orkaitėje, tuomet išimti ir atvėsinti ant grotelių.
5.
Kremui į puodą suberti cukrų, miltus, pieną, grietinėlę ir tirpią kavą. Virti ant vidutinės kaitros vis maišant iki kol užvirs. Tuomet virti vis maišant apie 8 - 10 minučių iki kol masė sutirštės.
6.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais.
7.
Paruoštą kremą perpilti per sietelį į dubenį, tuomet plakti elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu iki kol atvės iki kambario temperatūros, maždaug 10 minučių. Sumažinti plakimo greitį, dėti po vieną kubelį sviesto ir išmaišyti, taip sudėti visus sviesto kubelius po kiekvieno vis išmaišant. Tuomet įdėti vanilės ir plakti elektriniu plaktuvu dideliu greičiu iki kol kremas bus tirštas, suberti riešutus ir permaišyti. Jei kremas per skystas, galima jį palaikyti šaldytuve 10 minučių ir tuomet dar kartą išplakti.
8.
Biskvitą perpjauti į 3 dalis. Pirmąjį sluoksnį padėti ant lėkštės, kurioje norėsite serviruoti, uždėti dalį kremo, paskirstyti per visą plotį, tuomet dėti kitą sluoksnį, vėl aptepti kremu, galiausiai dėti 3 biskvito lakštą ir aptepti likusiu kremu viršų ir šonus. Dėti tortą į šaldytuvą sutvirtėti bent kelioms valandoms.
Patarimai:
Naudota 26 cm skersmens kepimo forma.
AUTORIUS: Aurelija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital