1.
Pirmiausia pasiruošiame kriaušes - jas nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklytes, bet palikite kotelius. Apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis.
2.
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir įmeskite cinamono lazdelę. Užvirinkite. Į verdantį sirupą sudėkite kriaušes, užvirinkite dar kartą, sumažinkite ugnį, pridenkite puodą ir virkite apie 20 minučių, kol kriaušės suminkštės, bet laikys savo formą. Ištraukite ir atvėsinkite.
3.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite įdarui skirtus kakavą, miltus ir cinamoną. Atvėsusias kriaušes apvoliokite šiame mišinyje.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais kepimo formą.
5.
Ruošiame tešlą: dubenyje šluotele sumaišykite pasukas, aliejų ir kiaušinį. Suberkite cukrų ir permaišykite.
6.
Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir kepinių sodą.
7.
Persijokite į pirmąjį dubenį, išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo skardą. Atsargiai sukaišiokite kriaušes į paruoštą tešlą skardoje. Per daug stumti nereikia (iki pusės), nes jos pačios nuslinks į apačią keksui bekylant.
8.
Kepkite apie 50 minučių arba kol iškeps.
9.
Ištraukite iš orkaitės, palikite 10 minučių kepimo formoje ir tada išimkite. Palikite ant grotelių, kol atvės.
10.
Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra arba pasigaminkite šokoladinį padažą, kuris jam labai tiktų.