Šokoladiniai kondensuoto pieno saldainiai - tik 3 ingredientai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Šokoladiniai kondensuoto pieno saldainiai fudge
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šokoladiniai kondensuoto pieno saldainiai fudge
Šokoladiniai kondensuoto pieno saldainiai fudge
Šokoladiniai kondensuoto pieno saldainiai fudge
Autorius apie receptą: Be galo greitai pagaminami ir labai skanūs šokoladiniai saldainiai, primenantys britiškus fudge. Priedus šiems skanėstams galite rinktis savo nuožiūra ar net visai be jų Be galo greitai pagaminami ir labai skanūs šokoladiniai saldainiai, primenantys britiškus fudge. Priedus šiems skanėstams galite rinktis savo nuožiūra ar net visai be jų daryti. Šokoladas irgi tinka tiek pieniškas, tiek juodas, tiek baltas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
200 gramų juodojo šokolado (arba pieniško ar balto)
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų riešutų (ar kitų priedų, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladą smulkiai supjaustyti.
2.
Kondensuotą pieną supilti į dubenį ir kaitinti virš garų vonelės (arba tiesiai puode, bet ant labai nedidelės ugnies), nuolat maišant iki kondensuotas pienas bus karštas paliesti (užvirinti nereikia).
3.
Kai bus karštas, dubenį nuimti nuo garų vonelės ir į kondensuotą pieną suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Sudėti pasmulkintus riešutus (ar kitus priedus) ir dar kartą išmaišyti.
4.
Masę sukrėsti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formelę, išlyginti paviršių. Arba krėsti tiesiai ant kepimo popieriaus ir peiliu suformuoti norimo dydžio stačiakampį - šokoladinį masė būna gana tiršta, tą padaryti lengva.
5.
Dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms (arba nakčiai), kad sustingtų.
6.
Sustingus pjaustyti kvadratėliais ar kitomis formomis. Laikyti sandariame indelyje šaldytuve.
Patarimai:
Šokoladą galite keisti į pienišką ar net baltą. Jeigu gaminsite su juodu šokoladu, vadovaukitės recepto proporcijomis, o jeigu su pienišku ar baltu, kaitindami kondensuotą pieną papildomai įdėkite 20-30 g sviesto - saldainiai bus malonesnės tekstūros (šių šokoladų riebumas mažesnis už juodo).
Nuotraukoje esančius saldainius gaminau su skrudintais lengvai pasūdytais žemės riešutais, tačiau juos galite keisti kitais mėgiamais riešutais ar net smulkintais sausainiais, mažais zefyriukais, džiovintais vaisiais, smulkintais karameliniais saldainiais ar kuo tik sugalvosite.
Šie saldainiai saldūs ir sotūs, tad pjaustykite nedideliais gabėliais :)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ana
2019-11-07 17:50
Dariau su pienisku sokoladu, skrudintais suriais zemes riesutais ir dar idejau sauksta riesutu sviesto - pirstus nusikast galima :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital