Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai
Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai
Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai
Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai
Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai
Smulkinti pomidorai savo sultyse žiemai
Autorius apie receptą: Paruošti pavyks visiems. Labai tinka gardinti sriuboms. Paruošti pavyks visiems. Labai tinka gardinti sriuboms. Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 kilogramai pomidorų (prinokusių)
1 galva česnako
2 vienetai lauro lapų
1 pundelis salierų lapų (naudoju nuo vieno saliero stiebo nuskintus lapelius)
1 sauja baziliko lapelių
pagal skonį druskos
pagal skonį cukraus (arba pagal skonį)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus nuplauti, viršuje įpjauti kryžiuką ir užpilti karštu vandeniu tiesiai iš arbatinuko, palaukti 1-2 minutes, karštą vandenį nupilti ir iš karto užpilti šaltu vandeniu.
2.
Nuo pomidorų nulupti žievelę, supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, sudėti į puodą, berti druską ir cukrų. Aš litrui pomidorų naudoju 1 šaukštelį druskos, 1 šaukštelį cukraus.
3.
Puodą su pomidorais pastatyti virti, maišyti.
4.
Užvirus nugriebti susidariusias putas. Kai putų neliks, berti pipirus, dėti lauro lapus, smulkintus česnakus, smulkintus saliero lapelius ir smulkintus bazilikų lapelius.
5.
Užvirti, pavirti 5 minutes, nugriebti putas, išimti lauro lapelius ir supilti į švarius stiklainius. Užsukti švariais dangteliais. Apversti kakleliais žemyn ir palikti lėtai atvėsti.
Patarimai:
Papildomai galima dėti smulkinto čili pipiro. Kartais dar pilu 4 šaukštus acto į visą puodą, priklauso nuo pomidorų rūgštumo, o tai padeda išlaikyti ryškesnę spalvą.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital