Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais
Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais
Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais
Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais
Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais
Sluoksniuotas obuolių pyragas su riešutais
Autorius apie receptą: Pyragas gan paprastai pagaminamas, bet labai skanus. Obuolių sluoksnis tikrai nemažas, tai suteikia pyragui gaivumo, o riešutai papildo skonį. Šio pyrago receptą aptikau Pyragas gan paprastai pagaminamas, bet labai skanus. Obuolių sluoksnis tikrai nemažas, tai suteikia pyragui gaivumo, o riešutai papildo skonį. Šio pyrago receptą aptikau Sonatinos tinklaraštyje ir labai sužavėjo šio pyrago išvaizda. Turiu pasakyti, kad skonis buvo ne ką prastesnis. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltų
250 gramų margarino (arba sviesto)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
2 kilogramai obuolių
77 gramai citrinų želė
77 gramai apelsinų želė
Viršui:
200 gramų graikinių riešutų
120 gramų cukraus
80 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi, sudedame minkštą, gabaliukais supjaustytą margariną arba sviestą, ir šakute paskirstome jį tarp miltų. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinės. Užminkome vientisą tešlą ir padaliname į tris lygias dalis.
2.
Iš kiekvienos dalies iškočiojame į 22 x 29 cm dydžio lakštus ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Paliekame atvėsti.
3.
Obuolius nulupame, sutarkuojame burokine tarka, sudedame į puodą ir kaitiname uždengus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberiame želė miltelius ir gerai išmaišome. Šiek tiek atvėsiname.
4.
Riešutus paskrudiname ir susmulkiname. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišome nedideliame puode ir kaitiname iki užvirimo. Įmaišome riešutus, truputį dar pakaitiname ir paliekame atvėsti.
5.
Ant vieno tešlos lakšto dedame pusę obuolių įdaro ir lygiai paskleidžiame. Dedame antrą tešlos lakštą, paskleidžiame likusį obuolių įdarą ir uždedame paskutinį tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleidžiame riešutų masę. Pyragą paliekame šaltai, kad sustingtų obuolių įdaras.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital