Kiaušinius su išplakti su pakeliu vanilinio cukraus, kol masė padidės 3 kartus.
Tuomet po truputį pilti 40 g aliejaus ir vėl plakti.
Dėti 5 šaukštus grietinės, viską sumaišyti ir po truputį dėti miltus.
Kai masę jau galima minkyti, miltų nebedėti.
Stalą patepti aliejumi ir minkyti tol, kol nebesiklijuos vis patepant aliejumi.
Išminkius gerai „išmušti“, kad susidarytų oro pūslelės.
Pasigamintą tešlą palikti 2 valandas, kad susistovėtų.
Pastovėjusią tešlą kočioti labai plonai, nes storesni lapeliai išvirę buna kietoki, pjaustyti norimo dydžio lapeliais ir virti labai karštuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Glajui sudėti į vieną indą medų, cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, 2 šaukštus grietinės bei sviestą ir virti ant mažos ugnies tol, kol įlašinus lašelį glajaus į šalto vandens stiklinę jis nebeišsileis.
Išvirtus lakštus dėti sluoksniais su glajumi ir formuoti bokštą,
vis pabarstant aguonomis ar kitokiai pagardais.
Skanaus
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)