Autorius apie receptą:
Aguoniukai - mano vaikystės prisiminimas. Su močiute juos dažnai kepdavome. Tai greitas, saldus užkandis, kai norisi kažko skanaus. Išsikepti gali net vaikai. Labai tinka ir
Aguoniukai - mano vaikystės prisiminimas. Su močiute juos dažnai kepdavome. Tai greitas, saldus užkandis, kai norisi kažko skanaus. Išsikepti gali net vaikai. Labai tinka ir senesnis batonas, jei nebespėjame jo sunaudoti. Tikrai verta išbandyti.
(...daugiau)(...mažiau)
Rasa
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas
batono
(raikyto)
2 stiklinės
pieno
100 gramų
aguonų
pagal skonį
cukraus
pagal skonį
malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į didesnį dubenį supilti pieną. Suberti cukrų ir išmaišyti.
2.
Po vieną riekelę trumpam įmerkti į pieną (nelaikyti ilgai ,nes labai daug jo prisigers ir ims tižti kepant) ir dėti į keptuvę su aliejumi. Ant batono užbarstome kiek norime aguonų(aišku kuo daugiau, tuo skaniau) ir pagal skonį cinamono. Apkepus vienai pusei, verčiame ant kitos ir užberiame cinamono. Aguonų galime nebedėti, nes jos ne taip gerai prikimba. Bet jei norisi aguonų daugiau, galima berti ir ant kitos pusės.