Autorius apie receptą:
Greičiausiai jau esate pasiruošę daržo gėrybių žiemai. Bet noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu
Greičiausiai jau esate pasiruošę daržo gėrybių žiemai. Bet noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves - agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.
(...daugiau)(...mažiau)Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras
vandens
100 gramų
acto 9%
4 šaukštai
cukraus
1 šaukštas
druskos
šiek tiek
prieskonių
(lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Išvardintus ingridientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
2.
Stiklainiukus išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Sudėkite daržoves ir užpilkite marinatu. Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią patalpą ir kai tik bus noras, patiekite prie mėgstamo patiekalo.
3.
Jei ruošite šparagines pupeles, jas sudėjus į stiklainį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol išvirsite marintą. Tada vandenį nupilkite ir užpilkite marinatą.
Labai skanus marinatas, sakdžiarūgščiai agurkėliai labai patiko visiems, jau antrus metus taip vekuoju agurkus.
ATSAKYTI
Rita
2019-07-30 21:52
Marinatas lb geras, jei su tais agurkais, pomidorais, paprikomis ar sparaginemis pupelemis ketinate kepti pyragus. Jei ne, cukraus kieki sumazinkite trigubai.
ATSAKYTI
Danutė
2018-07-19 12:31
Manau viena karta užpylus, gali nestovėti?, Gerai jeigu turime vesius rusius, o kurie neturi. Mano nuomone gal reiketu bent 2 kartus užpylti marinadu?
ATSAKYTI