Skanieji Kūmutės kibinai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kūmutės kibinai
Autorius apie receptą: Deja, nesu sutikusi tikros karaimės, kuri būtų išmokiusi kibinų gaminimo subtilybių, todėl ilgai domėjausi, ragavau, gaminau įvairias tešlas, įdarą kapojau, pjausčiau, Deja, nesu sutikusi tikros karaimės, kuri būtų išmokiusi kibinų gaminimo subtilybių, todėl ilgai domėjausi, ragavau, gaminau įvairias tešlas, įdarą kapojau, pjausčiau, maliau, gardinau grietine/sviestu/sultiniu. Ir štai kaip gaminu mūsų šeimai gardžiausius kibinus. Beje, valgome juos tik ką tik iškeptus, pašildytiems sakome riebų “ne“. Todėl vienu kartu iškepu tiek kibinų, kiek planuojame suvalgyti, tuo tarpu tešlą ir įdarą sudedu į šaldymo kamerą. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Įdarui:
700 gramų avienos (riebesnės jautienos ar veršienos)
300 gramų kopūstų
2 vienetai svogūnų
60 gramų sviesto
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis malti kmynai
1 žiupsnelis maltas raudonėlis
Tešlai:
1 kilogramas miltų
400 gramų grietinė 30%
4 vienetai kiaušinių
180 gramų sviesto, 82%
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą bent pusvalandžiui dedu į šaldymo kamerą, tuomet jį į gilų dubenį sutarkuoju stambia tarka ir kuo greičiau sutrinu į trupinius su miltais. Supilu grietinę, įmušu 3 kiaušinius ir vieną baltymą (trynį palieku aptepimui), druską su cukrumi ir užminkau tešlą. Ją apsuku maistine plėvele ir nešu į šaldytuvą valandai-kitai.
2.
Mėsą supjaustau kuo smulkesniais gabaliukais, marūdnas darbas, bet jis atsiperka tikrai nuostabiu skoniu. Kopūstą ir svogūnus pjaustau lygiai tokiais pačiais nedideliais gabaliukais. Viską sumaišau su grietine ir prieskoniais, o sviestą supjaustau daugmaž 1 cm kubeliais.
3.
Tešlą traukiu iš šaldytuvo, darbo stalą pabarstau miltais (arba naudoju silikoninį padėklą) ir kočioju ne itin ploną lakštą. Formai išpjauti naudoju arbatinę lėkštutę. Į apskritimo centrą dedu įdaro, į jį įspaudžiu gabaliuką sviesto ir formuoju kibiną. Aprašyti eigą pakankamai sunku, todėl siūlau pažiūrėti vieną iš gausybės vaizdo medžiagos Youtube kanale.
4.
Aptepimui paliktą trynį išplaku su keliais šaukštais vandens ir gautu mišiniu aptepu paruoštus ir į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėtus kibinus. Kepu apie 40 min. 200C kaitroje. Kibinus tiekiu karštus, su jautienos sultiniu.
5.
Jei lieka tešlos, ją sudedu į plastikinį maišelį ir iškočioju į ploniausią įmanomą lakštą. Tą patį padarau su įdaru. Tuomet lakštus susuku į rulonus ir dedu į šaldymo kamerą. Taip paruoštus gaminius lengva atšildyti ir pagaminti naują partiją kibinų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis