1.
Batono galą nupjauti ir pirmiausiai pirštais, o po to ilgesniu šaukštu išskobti batono minkštimą, negramdau iki pat plutos. Minkštimą sudėti į gilų dubenį ir dar patrupinti, kad nebūtų didelių gabalų.
2.
Morką sutarkuoti stambia tarka, papriką supjaustyti nedideliais kubeliais, silkę kiek stambesniais. Kambario temperatūros sviestą ir supjaustytus produktus dėti į dubenį su batono minkštimu, berti prieskonius ir šakute maišyti, kol visi produktai tolygiai susijungia į vientisą masę.
3.
Linksmoji dalis – kimšti įdarą į batoną. Šaukštu, vis paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Sukimšus uždėti nupjautąją duonos dalį ir batoną standžiai susukti į virtuvinį rankšluostį.
4.
Dėti į šaldytuvą ir palikti pastovėti bent 12 valandų.
5.
Tiekiant pjauti storesnę riekę ir dėti į lėkštę ar tiesiai valgytojui į delną.
6.
Užkandis šaldytuve išlieka šviežias iki savaitės.