Silke ir daržovėmis įdarytas batonas - tobulas užkandis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Silke ir daržovėmis įdarytas batonas - tobulas užkandis
Autorius apie receptą: Kaip tik turėjau silkės, šviežių daržovių ir sviesto, supjausčiau, sumaišiau ir sukimšau į išskaptuotą batoną. Sekančią dieną, prapjovus, aiktelėjom nuo grožio, o Kaip tik turėjau silkės, šviežių daržovių ir sviesto, supjausčiau, sumaišiau ir sukimšau į išskaptuotą batoną. Sekančią dieną, prapjovus, aiktelėjom nuo grožio, o paragavę ir nuo skonio. Ir nuo tada, kai tik leidžiamės į kokią pažintinę kelionę po Lietuvą, gaminu šį neįmantrų užkandį. Gardų, gaivų, sotų ir itin patogų transportuoti. O ir tepti nieko nebereikia, tik atsipjauti. Gamyba visiškai nesudėtinga, vienintelis nepatogumas yra tas, kad sviestas turi būti kambario temperatūros. Esu bandžiusi paspartinti procesą sviestą ištirpindama, tačiau tuomet įdaro tekstūra gavosi kitokia, šiltas sviestas susigėrė į batono minkštimą, produktai „nesusirišo“ tarpusavy. Taip pat atradau, kad įdarui labiausiai tinka silkė, nemirkusi marinate ar aliejuje, tokios dabar galima rasti visuose prekybos centruose, ant pakuotės būna užrašas „be aliejaus“. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas batono (standartinio, nepjaustyto)
200 gramų sūdyta silkė
180 gramų sviesto
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas morkų (nedidelės)
1 žiupsnelis džiovintos žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Batono galą nupjauti ir pirmiausiai pirštais, o po to ilgesniu šaukštu išskobti batono minkštimą, negramdau iki pat plutos. Minkštimą sudėti į gilų dubenį ir dar patrupinti, kad nebūtų didelių gabalų.
2.
Morką sutarkuoti stambia tarka, papriką supjaustyti nedideliais kubeliais, silkę kiek stambesniais. Kambario temperatūros sviestą ir supjaustytus produktus dėti į dubenį su batono minkštimu, berti prieskonius ir šakute maišyti, kol visi produktai tolygiai susijungia į vientisą masę.
3.
Linksmoji dalis – kimšti įdarą į batoną. Šaukštu, vis paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Sukimšus uždėti nupjautąją duonos dalį ir batoną standžiai susukti į virtuvinį rankšluostį.
4.
Dėti į šaldytuvą ir palikti pastovėti bent 12 valandų.
5.
Tiekiant pjauti storesnę riekę ir dėti į lėkštę ar tiesiai valgytojui į delną.
6.
Užkandis šaldytuve išlieka šviežias iki savaitės.
Patarimai:
Papildomai druskos nededu, jos pakanka silkėje, bet pagaminę įdarą ragaukite, gal norėsis kiek pasūdyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital