Sausainių pyragas su varške ir obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sausainių pyragas su varške ir obuoliais
Sausainių pyragas su varške ir obuoliais
Sausainių pyragas su varške ir obuoliais
Autorius apie receptą: Naudojau 28x18 cm kepimo formą. Pavyko labai skaniai, ypač prie kavos ar arbatos puodelio. Labai paprastai paruošiamas receptas, kuris patiks visiems obuolių mėgėjams.
Naudojau 28x18 cm kepimo formą. Pavyko labai skaniai, ypač prie kavos ar arbatos puodelio. Labai paprastai paruošiamas receptas, kuris patiks visiems obuolių mėgėjams.
Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų sausainių
1 sluoksnis:
8 vienetai obuolių
154 gramai braškių želė
2 sluoksnis:
1 kilogramas varškės (naudojau President)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
225 gramai cukraus pudros
80 gramų pudingo
80 gramų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmam sluoksniui (obuolių tyrelei paruošti) obuolius smulkiai supjaustyti, dėti į puodą ir troškinti iki kol suminkštės ir obuoliai sukris, permaišyti iki vientisos masės. Atidėti atvėsti, paruoštos tyrelės svoris turėtų būti apie 1 litrą.
2.
Į paruoštą ir atvėsusią tyrelę suberti želę, išmaišyti ir palikti iki kol išbrinks.
3.
Antram sluoksniui (varškės masei) į dubenį pilti pieną, berti pudingo miltelius ir išmaišyti.
4.
Į puodą dėti varškę, įmušti kiaušinius, berti cukraus pudrą ir kaitinti nuolat maišant. Tuomet supilti pieno ir pudingo masę ir vėl kaitinti iki kol sutirštės. Tuomet atidėti atvėsti.
5.
Obuolių masę pašildyti, kad ištirptų želatina. Atidėti atvėsti.
6.
Kepimo formą (naudojau 28x18 cm) ištiesti kepimo popieriumi, tuomet maistine plėvele.
7.
Pradėti sluoksniuoti - dėti sausainius per visą plotą, aš sudėjau 15 sausainių, tuomet dėti pusę paruošto kremo su varške, paskirstyti per visą plotą, vėl sudėlioti sausainius, pusę kiekio obuolių masės, paskirstyti, vėl dėti sausainius, tuomet likusį kremą, vėl sausainius, likusią obuolių masę ir vėl išdėlioti sausainius.
8.
Uždengti maistine plėvele, dėti į šaltą vietą kelioms valandoms, o geriausia visai nakčiai, kad sustingtų. Tuomet pjaustyti gabalėliais ir skanauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital