Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g miltų
100 g margarino
2 tryniai
50 g cukraus
2 stiklinės aguonų
1 stiklinė medaus
1 taurelė degtinės
100 g išlukštentų graikiškų riešutų arba
migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš sviesto, miltų, trynių ir cukraus užmaišyti tešlą ir 1 val. palaikyti šaldytuve.
Ataušintą iškočioti, supjaustyti rombais ir iškepti karštoje orkaitėje.
Aguonas užvirinti, nusunkti ir 2 kartus sumalti, perdėti į puodynę aguonoms trinti arba į dubenį, įdėti medaus ir sugrūsti į vientisą masę. Supilti degtinę, suberti razinas ir sukapoti riešutus arba migdolus, kruopščiai išmaišyti.
Aguonų masę sudėti į salotinę, dekoratyviai susmaigstyti iškeptus sausainius.