Autorius apie receptą:
Pasibeldus į langus auksiniam rudeniui, vis daugiau norisi leisti laiką su šilta arbata rankose. Siūlau paskanauti paprastų, bet labai gardžių sausainių.
Pasibeldus į langus auksiniam rudeniui, vis daugiau norisi leisti laiką su šilta arbata rankose. Siūlau paskanauti paprastų, bet labai gardžių sausainių.
Valerija Alejeva
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
350 gramų
kvietinių miltų
70 gramų
grietinės
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
medaus
10 gramų
sodos
pagal poreikį
rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinį, medų ir grietinę suplakti iki karamelinės spalvos glotnios masės. Įberti sodos ir po truputį berti miltus. Užminkyti nelimpančią, minkštą tešlą.
2.
Suvynioti į maisto plėvelę ir palikti valandai kambario temperatūroje.
3.
Padalinti tešlą maždaug graikiško riešuto dydžio gabaliukais. Iš jų suformuoti "dešreles" ir susukti arba į kilputę arba padaryti mazgelį.
4.
Ant lėkštutės užberti rudojo cukraus. Vieną sausainių pusę apvolioti cukruje. Sudėti gaminius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min, kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio.