Sausainiai be glitimo

AUTORIUS:
Milda Švėgždaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sausainiai be glitimo
Autorius apie receptą: Mažai cukraus, tinka tiems, kurie netoleruoja glitimo. Tebūnie tai lieknas pavasario sutikimas. Mažai cukraus, tinka tiems, kurie netoleruoja glitimo. Tebūnie tai lieknas pavasario sutikimas. Milda Švėgždaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
8 šaukštai grikių miltų
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kukurūzų miltų
50 gramų sviesto
4 šaukštai kefyro
3 šaukštai razinų
1.5 šaukšto cukraus
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio malto cinamono
2 žiupsneliai maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį išplakti su druska ir cukrumi.
2.
Šiltu vandeniu nuplauti razinas.
3.
Atskirame dubenyje ištirpinti sviestą, kefyrą ir grietinę iki vientisos konsistencijos masės.
4.
Kitame dubenyje išmaišyti grikių, kukurūzų miltus bei cinamoną, maltus gvazdikėlius ir kepimo miltelius.
5.
Į kiaušinio ir cukraus su druska plakinį suberti razinas, supilti sviesto masę. Išmaišyti. Po truputį suberti miltų mišinį. Rankomis minkyti tešlą.
6.
Atgnybti gabalėlį tešlos. Spausti tarp delnų ir suformuoti ne storesnius nei 1 cm blynelius - sausainėlius. Juos išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Galima pagal skonį ir poreikį, prieš šaunant į orkaitę, papuošti lašeliu medaus.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-18 min.
AUTORIUS: Milda Švėgždaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital