Šalta citrininė arbata

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Šalta citrininė arbata
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šalta citrininė arbata
Šalta citrininė arbata
Šalta citrininė arbata
Autorius apie receptą: Ši šalta arbata tobulai atgaivins karštą vasaros dieną. Maloniai saldžiarūgštė, spalvinga ir žavingai atrodanti, o paruošiama itin paprastai. Ilgiausia dalis - sulaukti, Ši šalta arbata tobulai atgaivins karštą vasaros dieną. Maloniai saldžiarūgštė, spalvinga ir žavingai atrodanti, o paruošiama itin paprastai. Ilgiausia dalis - sulaukti, kol atvės užplikyta arbata, bet ją galite pasiruošti ir iš anksto, o jei labai skubate - paruošti stipresnę su mažiau vandens ir tada greitai atvėsinti sauja ledukų. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 mililitrų gazuoto vandens
200 mililitrų vaisinės arbatos (aš naudojau AROMA TEA su liofilizuotų aviečių ir braškių gabaliukais)
1 vienetas citrinų (vidutinio dydžio)
šiek tiek cukraus sirupo (ar kitokio saldiklio, žr. patarimus)
pagal poreikį ledukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Paruoškite arbatą (aš pakelį arbatos užplikiau 200 ml karšto vandens ir palaikiau 5 min). Palikite atvėsti.
2.
Išspauskite citrinos sultis. Jei pateko sėklyčių, sultis perkoškite per sietelį.
3.
Į dvi stiklines berkite ledukų užpildydami daugmaž tris ketvirtadalius.
4.
Tada pilkite citrinos sultis, padalindami abiems stiklinėms po lygiai. Ant jų pilkite cukraus sirupo (ar kitokio saldiklio) daugmaž tiek pat, kiek yra citrinos sulčių.
5.
Ant viršaus užpilkite gazuoto vandens, užpildydami apie tris ketvirtadalius stiklinės. Išmaišykite.
6.
Ant viršaus užpilkite vaisinės arbatos.
7.
Tiekite iškart.
Patarimai:
Stiklinės dydis. Mano naudotos stiklinės buvo 330 ml talpos. Jei jūsų mažesnės, citrinos sulčių pilkite mažiau, kad nebūtų per rūgštu.
Cukraus sirupas. Jį paruošite labai paprastai: 100g cukraus užpilkite 100ml verdančio vandens, labai gerai išmaišykite, jog visas cukrus ištirptų, palikite atvėsti. Šį sirupą galite naudoti bet kokiems gėrimams saldinti. Nepanaudotą laikykite sandariame indelyje šaldytuve.
Kiti saldikliai. Vietoje cukraus sirupo galite naudoti klevų sriupą, bet tada spalva bus kiek kitokia. Arba, jei norite sveikiau, įlašinkite kelis stevijos lašelius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kajus
2022-08-29 14:42
Gazuotas vanduo tinkamas kaip mineralienis? ATSAKYTI
Austėja
2022-08-30 09:14
Tinka :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital