Autorius apie receptą:
Youtube platybėse pamačiau šią idėją ir nutariau išbandyti pati bei pasidalinti su Jumis. Pas mane šaldymo kameroje nuolat yra užšaldytų daržovių, žolelių ir pan. Tai yra
Youtube platybėse pamačiau šią idėją ir nutariau išbandyti pati bei pasidalinti su Jumis. Pas mane šaldymo kameroje nuolat yra užšaldytų daržovių, žolelių ir pan. Tai yra itin patogu, jei nusipirkote didesnį kiekį daržovių ar matote, kad nespėsite suvartoti ir reikia jas "išgelbėti". Ir taip paruošti pomidorai tikrai "įsitvirtins" patiekalų gamyboje. Iš didelio kiekio pomidorų visuomet ruošiu pomidorų padažą arba naudoju mišrainėms. Idėjų galite pasisemti užeidami į skiltį "atsargos žiemai".
(...daugiau)(...mažiau)Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Padėklą, pjaustymo lentelę ar didelę lėkštę apvynioti maistine plėvele.
2.
Pomidorus supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti vieną šalia kito ant paruošto padėklo.
3.
Padėklą su pomidorais dėti į šaldymo kamerą ir palaikyti apie valandą iki kol sušals.
4.
Tuomet sušaldytus pomidorus perdėti į užspaudžiamą šaldymo maišelį.
Patarimai:
•
Tokius pomidorus galima naudoti įvairiems patiekalams - dėti ant picos, naudoti gaminant troškinius, apkepus ar ruošiant užkepėlę.
•
Pomidorus galite pjaustyti skirtingo storio - plonesni puikiai tiks picoms, storesnius panaudosite apkepams, troškiniams, ant kepsnių uždėti, kai kepsite orkaitėje ir panašiai.
•
Norėdami vienu metu užšaldyti daugiau griežinėlių, sudėliokite vieną sluoksnį, tuomet užklokite maistine plėvele, vėl dėliokite pomidorus. Taip galite padaryti 3 sluoksnius ir jie puikiausiai sušals bei bus lengva nuimti.
•
Kad maišeliai nebūtų labai išsipūtę - pirmiausiai rankomis, kiek eina išspauskite orą, tuomet ne iki galo užspauskite krepšelį, įkiškite šiaudelį ir traukite orą į save, greitai ištraukite šiaudelį ir užspauskite maišelį galutinai.