Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 porcijos
250 g aviečių
250 g braškių
250 g grietinės
300 ml vandens
šaukštelis krakmolo
150 g cukraus
mėtos šakelė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą.
Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Įdedame grietinės. Papuošiame mėtos šakelės lapeliais ir uogomis. Tiekiame šiltą su skrebučiais.
Pastaba. Šiai sriubai ruošti galima vartoti ir kitas uogas: serbentus, mėlynes, gervuoges.