1.
Iš šio produkto kiekio padariau 2 tortus, t. y. 2 formas po 1,5 l (naudojau želė žiedus su skyle per vidurį), ir 6 keksiukų dydžio tortukus, arba galima paruošti vieną didelį tortą.
2.
Pirmam želė sluoksniui: želė iš pakelio ištirpdyti šiek tiek mažesniame vandens kiekyje, nei rašoma ant pakelio (pvz., vietoje 500 ml imti 400–450 g, priklausomai nuo to, ar daug vaisių bus pirmame sluoksnyje. Pirmasis gaminamas sluoksnis bus apatinis formoje, tačiau viršutinis pagaminto torto sluoksnis, nes desertas bus išverčiamas iš formos ant lėkštės).
3.
Į želė formą įpilti nedidelį kiekį želė, palikti kad sustingtų.
4.
Ant sustingusios želė (kad būtų lengviau dėlioti vaisius, galima nelaukti, kol visai sustings, tada vaisiai prilips prie ne iki galo sustingusios želė) išdėlioti vaisius norimu raštu (dėlioti gėles, geometrines figūras ar pan. Lengviausia derinti prie turimos formos, kuriame gaminate želė tortą). Sudėliojus vaisius, vėl užpilti ploną sluoksnį tos pačios želė. Kad pilama želė neišplautų vaisių iš vietos, želė atsargiai pilti šaukštu. Šiame etape svarbiausia, kad vaisiai liktų savo vietose. Jei norėtumėte, kad viršutinis želė sluoksnis būtų storesnis, daugiau želė reikėtų pilti tik tuomet, kai sustings tas sluoksnis, kuris prilaiko savo vietose vaisius. Vaisiai gražiai atrodo, kai šis sluoksnis būna šviesus. Tačiau jūs rinktės jums gražius uogų, vaisių ir želė spalvų derinius.
5.
Želatinos paruošimas: 40 g želatinos puodelyje užpilkite 150 g kambario temperatūros vandens. Palikite išbrinkti. Kai želatina sugers visą vandenį ir išbrinks, dėkite į mikrobangę krosnelę ir pašildykite 1–2 minutes (aš jungiu atšildymui skirtą galingumą). Išmaišykite, jei liko neištirpusių gabaliukų, pašildykite dar minutę. Želatina tinkama naudojimui, kai būna visai ištirpusi. Kiekvienam sluoksniui želatiną ruoškite, kai pradedate maišyti sluoksniui skirtus produktus.
6.
Jogurto sluoksniui: kol stingsta želė sluoksnis, paruoškite jogurto sluoksnį. Jei norite, galite naudoti jogurtą su skoniu. Tokiu atveju ragaukite, nes cukraus gali reikėti mažiau. 760 g jogurto maišyti su 110 g cukraus, kol cukrus ištirps. Supilti paruoštą želatiną. Gerai išmaišyti ir supilti į formą. Pilti masės tiek, kokio storumo norite jogurto sluoksnio. Jei lieka nedaug jogurto masės, paimkite silikonines keksiukų formeles – vaikams patinka jiems vieniems skirti nedideli tortukai. Padėti šaltai, kad sustingtų.
7.
Kad būtų gražiau, tarp visų baltų pieniškų sluoksnių galima padaryti vaisinės želė sluoksnius, norimų spalvų. Vidiniuose sluoksniuose nėra svarbu, kaip išdėlioti vaisiai, nes jų nesimato, todėl galima sudėti norimo dydžio gabaliukus bet kokia tvarka. Net jei gabaliukai būtų didesni ir jų neužpiltumėte vienu sluoksniu, tai užpilsite kitu – taip netgi gali būti įdomiau, kai pjaustysite tortą ir pasimatysis visi sluoksniai.
8.
Grietinėlės sluoksniui: grietinėlę maišyti su 115 g pieno ir 110 g cukraus, kol cukrus ištirps. Sumaišyti su paruošta želatina. Masę pilti ant sustingusio želė sluoksnio. Palikti šaltai, kad sustingtų.
9.
Užpilti vaisinės želė sluoksnį, įdėti vaisių ar uogų, jei norisi.
10.
Maskarponės sluoksniui: maskarponės sūrį maišyti su 240 g jogurto, 115 g pieno ir 110 g cukraus, kol masė bus vienalytė ir cukrus ištirps. Įmaišyti paruoštą želatiną. Masę pilti ant paskutinio sustingusio torto sluoksnio. Palikti šaltai sustingti.
11.
Formą su tortu apversti ant lėkštės. Kad tortas lengviau iškristų iš formos, išorinius formos kraštus galima kelias sekundes pašildyti fenu.