Ritos sviestinis obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Skanus ir lengvai pagaminamas obuolių pyragas, kuris pats skaniausias prasidėjus obuolių sezonui. Kadangi naudoju kaimiškus kiaušinius ir sviestą, savo skoniu pyragas primena Skanus ir lengvai pagaminamas obuolių pyragas, kuris pats skaniausias prasidėjus obuolių sezonui. Kadangi naudoju kaimiškus kiaušinius ir sviestą, savo skoniu pyragas primena šakotį. Jis išlieka skanus ir po kelių dienų. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
6 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto
1.5 stiklinės miltų
0.5 stiklinės cukraus (jeigu obuoliai labai rūgštūs dėkite daugiau)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal poreikį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
3.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
4.
Kiaušinius plakite su cukrumi, iki cukrus ištirps ir masė patrigubės. Į kiaušinių ir cukraus masę pilkite atvėsusį tirpintą sviestą. Plakite toliau.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį sijokite į tešlą. Maišykite ir, jeigu tešla bus skystoka, pridėkite dar truputį miltų. Tešla turi būti tiršta.
6.
Į tešlą dėkite paruoštus obuolius ir išmaišykite. Pagal jūsų poreikius galite įberti truputį cinamono. Tešlą pilkite į kepimo formą.
7.
Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Pyrago vidurį tikrinkite mediniu iešmeliu, nes vidurys dažniausiai būna neiškepęs - jei įsmeigus ir ištraukus jis bus sausas, reiškia, kad pyragas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti. Orkaitės dureles atverti ne anksčiau kaip po 30 min nuo kepimo pradžios.
8.
Skanių ir malonių akimirkų !!! Gaminkite su meile ir gera nuotaika :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Dalia
2019-09-16 23:22
Pritariu-labai skanus ir labai purus pyragas. Tik nuotraukoje kažkoks suspaustas, man gaunasi puresnis. Tiek kiaušinių tik man atrodo nereikia, pakanka 4 kaip kitame šioje svetainėje esančiame sviestinio pyrago recepte ATSAKYTI
Simona
2018-12-09 12:33
Tobulas receptas! Nesu pyragų kepėja man jie niekad neišeina bet šis receptas.. na kažkas tokio.. labai skanus pyragas drėgnas purus! Rekomenduoju!! ATSAKYTI
2018-10-30 16:06
O aš norėčiau paklausti recepto autorės, ar šitas pyragas yra drėgnas, suspaustas, na, toks ,, sunkus ir šlapias'' pyragas? :) ATSAKYTI
Patarėja
2018-10-31 09:01
Ne aš recepto autorė, bet iš nuotraukų būtent toks ir atrodo - drėgnas, sunkus ir labai skanus :) ATSAKYTI
Irma
2022-10-19 19:57
Aš dedu tik 4 kiaušinius.Taip jis gaunasi drėgnas del sviesto ir obuolių. ATSAKYTI
Gitana
2018-08-30 11:33
Lengvai pagaminamas, labai gardus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital