Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Rauginti moliūgai
Rauginti moliūgai
Rauginti moliūgai
Autorius apie receptą: Net truputį liūdna – pjauti moliūgus reiškia, kad tai paskutinis konservavimas šiemet, vasara tikrai baigėsi. Bet užtat Kalėdos jau nebetoli, ir vėl pradės ilgėti dienos ir Net truputį liūdna – pjauti moliūgus reiškia, kad tai paskutinis konservavimas šiemet, vasara tikrai baigėsi. Bet užtat Kalėdos jau nebetoli, ir vėl pradės ilgėti dienos ir tai bus gera pradžia pradėti laukti pavasario ir naujo derliaus sėjos…Rauginti moliūgai jokia naujiena pietų šalyse, idėją parsivežiau iš pernykštės kelionės po Gruziją. Man tai buvo atradimas, jie puikiai pakeitė tikrai pabodusią agurkų klasiką. Raugintus moliūgus išbandžiau visur, kur iki šiolei naudojau raugintus agurkus, ir galiu drąsiai teigti, kad man moliūgai tiko ir patiko žymiai labiau. Kaip jau ne kartą esu rašiusi – rauginimui puikiai tinka pirktiniai prieskonių mišiniai konservavimui, tik moliūgams būtinai papildomai reikia šviežio česnako. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai moliūgų
12 šaukštų druskos
8 šaukštai krapų stiebų (džiovintų)
4 šaukštai garstyčių grūdelių
20 skiltelių česnako
4 saujos kalendros (lapelių, arba petražolių)
20 vienetų juodųjų pipirų (žirneliais)
4 vienetai džiovinti aitrieji pipirai (3-4 cm)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Rauginu 3 l stiklainiuose, iš 5 kg moliūgo gaunasi keturi trilitriai. Taigi, moliūgą perpjaunu, nupjaunu žievę, išimu sėklas ir plaušus ir supjaustau dviejų pirštų storumo riekėmis. Stengiuosi, kad gabaliukai būtų vienodo, daugmaž degtukų dėžutės, dydžio.
2.
Stiklainius išplaunu karštu vandeniu ir į kiekvieną dedu 3 v. š. su kaupu druskos,
3.
1 v. š. garstyčių sėklų, 2 v. š. džiovintų krapų stiebų, 5-6 juodus pipirus, 5-6 plonai supjaustytas česnako skilteles, saują šviežių kalendros lapelių (galima keisti petražolėmis), 1 džiovintą čili pipirą (apie 3-4cm).
4.
Užkaičiu patį didžiausią puodą, pilną vandens, palaukiu. kol užvirs, tuomet juo užpilu moliūgus, iki pat siklainio kaklelio viršaus. Tuo pačiu verdančiu vandeniu nuplikau kriauklėje vidine puse į viršų sudėtus plastikinius dangtelius, lukteliu apie minutę ir dangteliais dengiu stiklainius. Konservus kelias dienas palaikau virtuvėje, kambario temperatūroje, kai skystis pradeda drumztis – išnešu į rūsį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Jonas
2018-10-14 10:05
Čia ne rauginti, o marinuoti arba, kitaip, konservuoti moliūgai ATSAKYTI
Rauginiai
2018-10-14 23:55
Jei marinuoti kitaip yra konservuoti (deja, skirtingos sąvokos ir technologijos), tada man aišku, kodėl Jonui neaišku, kad čia aprašyti rauginti moliūgai :) ATSAKYTI
Zita
2018-10-18 18:10
Rauginimui geriausi prieskoniai moliūgams yra Danutės Kunčienės. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis