Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą:
Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir
Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir agurkus užpilant šaltu vandeniu. Tik neišsigaskite didelio druskos kiekio sūryme - agurkai jos sugers tik tiek, kiek reikia.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
agurkų
1 litras
vandens
90 gramų
druskos
šiek tiek
vyšnių lapų
šiek tiek
juodųjų serbentų lapų
šiek tiek
krapų žiedynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus švariai nuplaunu ir dedu į didelį puodą.
2.
Vandenyje ištirpinu druską (naudoju 90g druskos 1 litrui vandens). Šiuo sūrymu užpilu agurkus, kad visiškai apsemtų.
3.
Papildomai įdedu tradicinių rauginimo prieskonių - krapų žiedynų, juodųjų serbentų lapų ir vyšnių lapų. 3 litrams sūrymo dedu daugmaž po saują šių prieskonių.
4.
Agurkus pridengiu dangčiu ar rankšluosčiu (svarbu, kad dangtis nebūtų visiškai sandarus, galėtų patekti oro) ir palieku rūgti 3-4 dienoms iki atsiranda stiprus rūgimo kvapas.
5.
Tada agurkus imu iš sūrymo ir talpiai dedu į švarius, iškaitintus stiklainius.
6.
Agurkus stiklainiuose sklidinai užpilu kuo šaltesniu vandeniu (jei vanduo ne itin šaltas, įdėkite ledukų). Užsuku švariais hermetiniais dangteliais.
7.
Tokius agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje (atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių), jiems nebūtinas rūsys.
Patarimai:
•
Papildomi prieskoniai. Jei mėgstate, pradinio rauginimo puode metu galite įdėti česnakų skiltelių. Kai kas dar deda petražolių lapelių.