Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu
Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu
Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu
Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu
Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu
Autorius apie receptą: Skanus, sotus ir nebrangios išeigos pyragas, kuris dar ir labai papuoš šventės ar vakarienės stalą. Skanus, sotus ir nebrangios išeigos pyragas, kuris dar ir labai papuoš šventės ar vakarienės stalą. Alma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau šaldytą)
150 gramų ryžių
3 vienetai kiaušinių
460 gramų tuno aliejuje
1 vienetas svogūnų
75 gramai sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek kvapnieji pipirai
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius nuplauname ir biriai išverdame, paliekame atvėsti.
2.
Du kiaušinius kietai išverdame ir supjaustome smulkiais kubeliais arba stambiai sutarkuojame.
3.
Dubenyje gera sumaišome tuno konservus (su visu aliejumi), virtus kiaušinius, smulkiai sukapotą svogūną, virtus ryžius ir minkštą, kambario temperatūros sviestą. Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais.
4.
Bemielę sluoksniuotą tešlą dedame ant truputį miltuoto kepimo popieriaus. Visus pakuotėje esančius 6 tešlos stačiakampius suglaudžiame. Kai tešla atšyla, ją kočiodami sujungiame į vieną didelį pailgą lakštą. Tame lakšte iš šonų peiliu įpjauname įstrižus įpjovimus, viduryje palikdami pailgo ovalo formos plotą. Jame talpinsime įdarą.
5.
Įdarą sudedame į lakšto vidurį ir padarome kepalėlio formos kalnelį. Iš įpjautų juostelių formuosime pyrago uždengimą. Tam juosteles pakaitomis iš abiejų šonų verčiame ant pyrago iki pat kito jo šono. Lyg kryžiuotume juosteles. Pyrago galus gražiai užlenkiame.
6.
Išplakame trečio kiaušinio trynį. Juo gražiai šepetėliu aptepame pyrago paviršių.
7.
Dedame pyragą su visu kepimo popieriumi į kepimo skardą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 - 25 minutes, kol gražiai paruduos. Labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital