Purios bandelės su dešrelėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Purios bandelės su dešrelėmis
Autorius apie receptą: Seniai jau kepiau, o ir stovėjo pas mane šaldytuve atidaryta pakuotė su jomis, tad nusprendžiau iškepti tešloje. Bus šiandien į gamtą ir rytoj vyrui į darbą. Man išėjo 16 Seniai jau kepiau, o ir stovėjo pas mane šaldytuve atidaryta pakuotė su jomis, tad nusprendžiau iškepti tešloje. Bus šiandien į gamtą ir rytoj vyrui į darbą. Man išėjo 16 vienetų mažų. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
pagal skonį juodojo sezamo (arba kmynų)
4 vienetai dešrelių (storų arba plonesnių, tik tuomet reikės daugiau)
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
220 mililitrų pieno (šilto)
2 šaukšteliai sausų mielių (be kaupo)
50 mililitrų aliejaus (be kvapo)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos (arba mažiau, be kaupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti pieną, berti cukrų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti. Tuomet berti druską, įpilti aliejų ir dar kartą išmaišyti.
2.
Palaipsniui berti miltus, suminkyti tešlą. Minkyti apie 6 - 7 minutes. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų. Miltų nepadauginkite, kad bandelės iškepusios išlinktų minkštos ir purios.
3.
Paruoštą tešlą aptepti su trupučiu aliejumi, įdėti į dubenėlį, uždengti ir palikti kilti 1 valandą. Tešlą padalinti į 16 lygių dalių, truputį apminkyti, uždengti maistine plėvele, kad neišdžiūtų.
4.
Dešreles perpjauti pusiau ir dar kartą perpjauti horizontaliai, kad iš kiekvienos gautųsi 4 gabalėliai.
5.
Iš kiekvieno tešlos gabalėlio iškočioti juostelę, su tešlos juostele apvynioti dešrelę.
6.
Kepimo formą dėti kepimo popierių ir išdėlioti bandeles su dešrelėmis, uždengti ir palikti dar 30 minučių, kad tešlą kiek pakiltų.
7.
Į dubenėli su kiaušinio tryniu pilti pieną, gerai išplakti ir aptepti bandeles. Tuomet pabarstyti sezamo sėklomis.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes iki kol gražiai apkeps.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital