1.
Moliūgą supjaustyti gabalėliais, sudėti į nedidelį puodą ir užpilti 100 mililitrų vandens ir užkaisti. Virti, kol suminkštės ir pabaigoje supilti pieną. Galima supilti ir ankščiau, tačiau stebėkite, kad neišgaruotų vanduo. Tada išjungti ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
2.
Į moliūgo - pieno masę įpjaustyti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Tada suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Kai viskas šiek tiek pravėsta, sudėti išplaktus kiaušinius ir mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, ir viską gerai išmaišyti.
3.
Po truputį įmaišyti miltus, iš pradžių šaukštu, po to užminkyti tešlą rankomis. Tešla bus labai minkšta, neišsigąskite. Kai miltų liks tik sauja, suberti juos ant stalo, truputį išsklaidyti ir ant jų išversti tešlą. Vis pamiltuojant ir lenkiant iš krašto į vidurį, suformuoti apvalų gabalėlį.
4.
Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti rankšluosčius ir palikti šiltai, kad pakiltų. Kai pakyla, lengvai paminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų.
5.
Pakilusią tešlą padalinti į tris dalis. Galima kepti paprastą duonelę, bet galima ir su įdaru. Visus gabalėlius iškočioti į stačiakampius.
6.
Vieną gabalėlį susukti paprastai voleliu, ir dėti į kekso formą, išklotą kepimo popieriumi, ar išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Antrą pabarstyti cukrumi ir cinamonu, susukti voleliu ir taip pat dėti į kekso formą. Trečią pabarstyti cukrumi ir apelsino žievelėmis, susukti voleliu ir dėti į kekso formą.
7.
Visus duonos kepaliukus palikti šiltai, kad šiek tiek pakiltų. Kai pakylą, aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir dėti į 180 C laipsnių orkaitę. Kepti 40 minučių, iškpesusius aptepti vandeniu ir apdengti ranškluosčiu.