Puikusis Napoleonas - tortų karalius!

AUTORIUS:
Justyna Gaidamovic
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Napoleonas tortas
Napoleonas tortas
Napoleonas tortas
Napoleonas tortas
Napoleonas tortas
Autorius apie receptą: Napoleonas dažnai vadinamas konditerijos šedevru. Šiam brandintam tortui ištirpto beveik 10 valandų! Tortas susilaukęs begalės liaupsių, tikiu, kad jis pataikys ir į Jūsų Napoleonas dažnai vadinamas konditerijos šedevru. Šiam brandintam tortui ištirpto beveik 10 valandų! Tortas susilaukęs begalės liaupsių, tikiu, kad jis pataikys ir į Jūsų širdį. Receptas skirtas dideliam 2.5 - 3 kg tortui. Iš pagamintos tešlos iškočiojau 12 vnt. 26 cm skersmens lakštų. Visą gamybos procesą galima susiplanuoti ir paskirstyti per 3 - 4 dienas, taip nereikės visą dieną suktis virtuvėje. (...daugiau) Justyna Gaidamovic
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
700 gramų miltų
300 gramų sviesto
100 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
50 mililitrų vandens (iki 100 ml)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
900 mililitrų pieno
400 gramų sviesto
400 gramų uogienės
250 gramų cukraus
7 vienetai kiaušinių trynių
75 gramai miltų
1 vienetas vanilės ankšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą sutarkuoti į miltus ir trinti pirštais iki trupinių. Berti druską, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir išmaišyti. Minkyti tešlą ir po truputį pilti vandens (jo gali reikėti maždaug iki 100 ml), turi būti vientisas tešlos gumulas, kurį galima būtų kočioti. Tešlą minkyti greitai, kad kuo mažiau ištirptų sviestas.
2.
Tešlą padalinti į vienodo dydžio rutulius. Aš padalinau į 12 vnt. po 100 gr. ir keleui valandui dėti į šaldytuvą.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C laipsnių. Ant kepimo popieriaus kočioti kuo plonesnius lakštus, juos apipjauti norimo dydžio ir subadyti šakute. Kepti po vieną, kol paruduos, po 10 - 15 minučių. Kol vienas kepa, kočiokite kitą lakštą. Kočiojimas ir kepimas man užtruko apie 2.5 valandos. 2 iškepusius lakštus sutryniaus trupiniams papuošimui.
4.
Kremui pieną supilti į puodą. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išimti sėklytes, viską sudėti į pieną ir užvirinti. Nuo pieno nugrėbti susidariusią plėvelę ir išimti vanilės ankštis.
5.
Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki baltumo. Po truputį suberti miltus ir viską dar paplakti, kad miltai gerai išsimaišytų. Dar karštą pieną po truputį pilti į kiaušinių masę ir nuolat maišyti. Kai supilsite pusė pieno, kiaušinių masę perpilkite į pieno indą (kad karštas pienas nesutrauktų kiaušinių). Viską, nuolat maišant, pakaitinkite, kol užvirs ir sutirštės. Perpilti į švarų indą, sudėti sviestą, išmaišyti, užkloti maistine plėvele ir palikti atvėsti.
6.
Ant lėkštės ar torto pagrindo dėti lakštą, pilti kremo, jį paskirstyti, vėl dėti lakštą, vėl kremo. Jei naudojate uogienę, kas kažkelintą (pagal pageidavimą) lakštą vietoje kremo pertepkite uogiene. Ant viršutinio lakšto pilti kremo, aptepti ir šonus. Pabarstyti lakštų trupiniais. Dėti į šaldytuvą, kad susitingtų. Tortas valgomas po 1 - 2 dienų.
AUTORIUS: Justyna Gaidamovic
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital