Puikusis Jurgitos mamos medaus tortas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Puikusis Jurgitos mamos medaus tortas
Puikusis Jurgitos mamos medaus tortas
Puikusis Jurgitos mamos medaus tortas
Autorius apie receptą: Man nieko nėra tobulesnio už Mamos medaus tortą... Esu kepusi daug tortų, bet šitas visada buvo ir bus pats skaniausias. Kai buvau vaikas, labai laukiau, kada šitą tortą galėsiu Man nieko nėra tobulesnio už Mamos medaus tortą... Esu kepusi daug tortų, bet šitas visada buvo ir bus pats skaniausias. Kai buvau vaikas, labai laukiau, kada šitą tortą galėsiu iškepti pati, nes vaikystėje mama leisdavo tik cukraus pudra pabarstyti klevo lapų trafaretą. Tad ir mano tortas šiandien toks pats, kaip tada, vaikystėje - su klevo lapais. Tortas išėjo pasakiškai skanus, drėgnas. Bus tikrai dažnas svečias ant mano stalo.
Papločiai išeina nestori, greitai kietėja, bet sutepti kremu jie suminkštėja ir išbrinksta, todėl būtina tortui leisti pastovėti mažiausiai per naktį, o geriau ir dar ilgiau.
Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai, matavimui naudojama 200 ml stiklinė.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
2 lašai acto
Kremui:
1 litras grietinės
5 šaukštai cukraus pudros
4 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Papločiams garų vonelėje, nuolat maišydami, kaitiname cukrų, sviestą ir medų, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Truputį atvėsiname. Kiaušinius atskirai išplakame ir pilame į cukraus masę, išmaišome. Actu nugesiname sodą, supilame į masę, iš karto išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Ant stalo beriame likusius miltus ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
2.
Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 - 26 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils.
3.
Papločius kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes, kol gražiai paruduoja. Kepa labai greitai, tad stebėkite, kada reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 24 - 26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
4.
Kremui želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
5.
Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome apie 15 minučių į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulvių grūstuve be skylučių - jie pastovėję būna pakankamai sausi ir labai gerai trupa). Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
violeta
2023-02-22 16:29
Ar galima lakštus išsikepti ankščiau pavz. prieš savaitę? ATSAKYTI
Alytė
2022-02-14 19:19
Labai geras receptas,lengvai gaminamas,skanus, keptas ne kartą ,bet ir nepaskutinį.Ačiū ,kad pasidalinot. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital