Prancūziškas plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Plikytos tešlos pyragas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Pyragas sukurtas 1910m dviračių lenktynių Paryžius–Brestas–Paryžius proga. Pyragas sukurtas 1910m dviračių lenktynių Paryžius–Brestas–Paryžius proga. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
140 gramų cukraus
70 gramų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių (s dydžio arba l dydžio 3 vienetų)
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
100 mililitrų pieno
80 gramų sviesto
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį migdolų drožlių
pagal poreikį perlinio cukraus (arba cukraus pudros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui į puodą įmušti kiaušinius, berti krakmolą, cukrų ir išmaišyti. Po truputį maišant pilti pieną, berti vanilinį cukrų. Kaitinti nuolat maišant iki kol sutirštės. Kai sutirštės, nukelti nuo kaitros, kremą uždengti maistine plėvele, kad liestų kremo paviršių ir palikti iki kol visiškai atvės.
2.
Į dubenį dėti sviestą ir išplakti iki purumo, dėti pusę paruošto kremo ir plakti iki vientisumo, tuomet sudėti likusį kremą ir permaišyti.
3.
Tešlai į puodą pilti vandenį, pieną, cukrų, druską ir sviestą, užvirti. Tuomet suberti miltus ir maišant kaitinti apie minutę.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, apibrėžti 18 cm skersmens apskritimą (aš pasidėjau lėkštę ir apibėriau saujele miltų).
5.
Paruoštą tešlą dėti į konditerinį švirkštą arba į šaldymui skirtą maišelį ir nukirpti kampelį. Ant paruoštos apskritimo linijos išspausti kelis sluoksnius tešlos.
6.
Viršui į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti.
7.
Paruoštą tešlos apskritimą aptepti kiaušiniu, apiberti migdolais ir perliniu cukrumi.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.
9.
Kai iškeps, padėti ant grotelių ir palaukti iki kol atvės. Tuomet perpjauti išilgai pusiau. Apatinę dalį aptepti kremu, uždėti viršų. Palikti porai valandų arba visai nakčiai pastovėti.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie šio pyrago ruošimą rasite šiame straipsnyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital