Prancūziška svogūnų sriuba (Soupe a l'oignon a la Payfanne)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Prancūziška svogūnų sriuba (Soupe a l'oignon a la Payfanne)
Autorius apie receptą: Prancūziškos virtuvės klasika. Prancūziškos virtuvės klasika.
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų baltųjų svogūnų
1 litras jautienos sultinio
60 gramų sviesto
50 mililitrų balto sauso vyno
30 mililitrų brendžio
1 šaukštas kvietinių miltų (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas raudonojo vyno acto
1 šaukštelis cukraus
1 vienetas čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas prancūziško batono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sutraiškykite česnaką.
2.
Dideliame storadugniame inde ištirpinkite sviestą, tada dėkite sutraiškytą česnaką bei čiobrelio šakelę, pakepinkite 1-2min. Berkite svogūnus ir pastoviai maišydami kepkite, kol suminkštės. Išimkite česnaką ir čiobrelius, berkite druską ir pipirus, cukrų bei pilkite vyną su brendžiu. Virkite ant vidutinės kaitros, kol svogūnai karamelizuosis, apie 30-40 min. Pilkite sultinį, užvirinkite, užvirus sumažinkite kaitrą ir virkite apie 15-20 min be dangčio. Jei norėsite, kad sriuba būtų tirštesnė, prieš pilant sultinį, įberkite kvietinių miltų. Virimo pabaigoje įpilkite raudonojo vyno acto, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
3.
Batoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite keptuvėje.
4.
Išvirtą sriubą supilstykite į lėkštes, ant viršaus padėkite apskrudintas batono riekeles ir gausiai užberkite sūrio. Dėkite sriubą į įkaitintą 200-220 C laipsnių orkaitę 5-10 min grilio režimu, kad sūris gražiai apskrustų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital