1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti, kad kiaušinių tūris padidėtų kelis kartus ir putos pasidarytų baltos. Tai užtruks apie 7 minutes. Įsijoti miltus ir atsargiai išmaišyti mentele kad vos susijungtų.
2.
Kepimo formos dugną (naudojau 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, šonus aptepti sviestu. Sudėti tešlą ir paskirstyti. Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
3.
Kremui į puodą supilti pieną, suberti 150 g cukraus, vanilinį cukrų ir kaitinti iki kol pienas beveik užvirs. Nereikia kaitinti iki kol suputos, išjungti kaitrą ir palikti pastovėti.
4.
Į dubenį sudėti trynius, suberti likusį cukrų, krakmolą, miltus ir sumaišyti iki vientisos masės. Įpilti keturis šaukštus atvėsusio pieno ir pamaišyti. Tuomet supilti likusį pieną ir dar kartą gerai išmaišyti. Supilti masę į kitą švarų puodą ir statyti ant vidutinės kaitros ir kaitinti maišant kol pienas užvirs ir sutirštės. Dar pavirti porą minučių vis maišant. Nuimti nuo kaitros, perdėti masę į dubenį ir visiškai atvėsinti. Tuomet uždengti maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą.
5.
Į dubenėlį suberti želatiną, užpilti vandenį ir išmaišyti, palikti apie 15 minučių iki kol išbrinks.
6.
Kai kremas visiškai sutirštėjęs ir atvėsęs (turi būti beveik guminis) paplakti rankiniu plaktuvu iki kreminės konsistencijos.
7.
Į dubenį supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą ir išplakti iki standumo. Tuomet sudėti kremą ir išmaišyti.
8.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir kaitinti iki kol visiškai ištirps, tik nereikia užvirti. Atvėsinti ir įmaišyti į dubenį su kremu.
9.
Braškes nuplauti, nusausinti, didesnes perpjauti per pusę, jas naudosite šonams, o likusias supjaustyti griežinėliais.
10.
Biskvitą perpjauti horizontaliai per pusę.
11.
Ant torto padėklo dėti biskvito lakštą, uždėti nusegamą formos sienelę. Palei ją išdėlioti braškes, jei nesilaiko ir krenta, formos kraštą padrėkinti. Sudėti daugiau nei pusę kremo, dėti kitą lakštą, aptepti likusiu kremu. Paruoštą tortą uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sustings.
12.
Prieš tiekiant papuošti tortą braškėmis.