Autorius apie receptą:
Pagaliau man jie pavyko. Oi esu turėjusi su plikytais sausainiais nesėkmių. Ir net ne vieną. Manau, didžiausia bėda ištikdavo, nes būdavo per skysta tešla. Iš nurodyto
Pagaliau man jie pavyko. Oi esu turėjusi su plikytais sausainiais nesėkmių. Ir net ne vieną. Manau, didžiausia bėda ištikdavo, nes būdavo per skysta tešla. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau 2 dideles skardas mažų sausainių. Užtruksite gaminant apie 10 min + kepimo laikas 10 – 15 min. Receptą radau Beata Nicholson „Beatos virtuvė: kepinių knyga“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 mililitrų
pieno
5 vienetai
kiaušinių
(apytikriai)
150 gramų
kvietinių miltų
70 gramų
sviesto
80 gramų
cukraus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliais gabalėliais supjaustome sviestą.
2.
Pieną supilame į prikaistuvį. Suberiame cukrų, druską. Sudedame sviestą. Pakaitiname, kol cukrus ir sviestas ištirps. Pienas pradės burbuliuoti. Tada suberiame miltus. Gerai išmaišome. Tešla pradeda brinkti ir tampa elastinga. Nukeliame nuo ugnies. Maišome toliau, kol tešla sušoks į gumulą. Paliekame šiek tiek pravėsti.
3.
Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame šakute. Po kelis šaukštus pilame į tešlą, gerai išmaišydami. Visų kiaušinių gali ir neprireikti supilti. Reikia stebėti tešlą. Ji turi krestelėjus, lengvai kristi nuo šaukšto. Nebūti per daug skysta, antraip sausainiai kepdami neišlaikys formos ir pavirs į saldžius blynelius.
4.
Tešlą sudedame į konditerinį švirkštą ir formuojame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame likusiu kiaušinių plakiniu.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.