Plikyti pyragėliai su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Plikyti pyragėliai su vištiena
Plikyti pyragėliai su vištiena
Plikyti pyragėliai su vištiena
Autorius apie receptą: Šventiniam Velykų stalui norisi ko nors skanaus ir, žinoma, lengvai bei greitai paruošiamo. Esu iš tų, kurie per šventes mieliau laiką leidžia su šeima, o ne prie puodų. Vienas Šventiniam Velykų stalui norisi ko nors skanaus ir, žinoma, lengvai bei greitai paruošiamo. Esu iš tų, kurie per šventes mieliau laiką leidžia su šeima, o ne prie puodų. Vienas iš mano atradimų – skanios ir labai greitai paruošiamos salotos su vištienos vyniotiniu, prisiekiu – 5 min. reikalas. Šias salotas galima patiekti ant skrudintos baltos duonos, bet šventiniam stalui norisi įdomiau, tad siūlau Velykoms pagaminti vištienos vyniotiniu įdarytus plikytus pyragėlius! (...daugiau) Ilona, Skanus gyvenimas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 mililitrų vandens (arba pieno)
150 gramų miltų
125 gramai sviesto (82%)
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų vištienos (naudojau „Vištiena kitaip“ vištienos šlaunelių mėsos vyniotinį)
100 gramų migdolų
1 žiupsnelis krapų (smulkintų)
pagal skonį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gabalėliais supjaustykite sviestą ir sudėkite į puodą. Suplikite vandenį, įberkite po žiupsnelį cukraus ir druskos.
2.
Nuolat maišant, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps ir masė užvirs. Puodą nukelkite nuo ugnies ir vienu ypu suberkite miltus. Greitai išmaišykite (geriausia - mediniu šaukštu), kol skystis susigers į miltus. Puodą dėkite atgal ant vidutinės ugnies ir, toliau maišydami, kaitinkite 1-2 minutes, kol masė atšoks nuo puodo kraštų ir susisuks į „burbulą“.
3.
Gautą masę perkelkite į kitą indą ir palikite atvėsti 5 – 10 minučių. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Po kiekvieno masę gerai išplakite elektriniu plakikliu. Kiaušinių gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau negu recepte. Jų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų blizgi, minkšta ir lipni, tačiau jokiu būdu ne ištižusi, laikytų formą. Kartais pakanka 3 kiaušinių, kartais prireikia 3.5 ar net visų 4 (tikslus skaičius priklauso nuo miltų rūšies ir nuo to, kiek laiko kaitinote tešlą puode).
4.
Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su banguotu antgaliu ir ant kepimo popieriumi ištiestų kepimo skardų „išspauskite“ pyragėlius. Palikite tarp pyragėlių 4-5 cm tarpus, nes kepdami jie labai pūsis.
5.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC temperatūros ir kepkite pyragaičius apie 20 min, kol gražiai paruduos. Iškepusius pyragaičius atvėsinkite ant grotelių ir paruoškite įdarą.
6.
Smulkiais kubeliais supjaustykite vištieną (kuo smulkiau, tuo skaniau), sukapokite iki stambių trupinių riešutus, viską sumaišykite su krapais ir majonezu.
7.
Pyragėlius perpjaukite išilgai pusiau ir įdarykite vištienos įdaru.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital