Plikyti pyragėliai su rikotos-mango kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Plikyti pyragėliai su rikotos-mango kremu
Autorius apie receptą: Minkštučiai pyragėliai su švelnaus skonio kremu. Minkštučiai pyragėliai su švelnaus skonio kremu. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių (apytikriai)
120 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų rikotos sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 mililitrų mango tyrės
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į prikaistuvį pilti pieną, dėti sviestą, berti cukrų, druską. Kaitinti, nustačius vidutinę kaitrą, kol sviestas ištirps, skystis užvirs. Nuimti nuo kaitros. Suberti visus miltus. Prikaistuvį vėl grąžinti ant kaitros ir, maišant, kaitinti, kol tešla sukibs į rutulį, taps blizgi ir nelips prie puodo sienelių, truks keletą minučių.
2.
Tešlą perdėti į dubenį ir palikti šiek tiek atvėsti.
3.
Kiaušinius į tešlą mušti po vieną, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, jų gali reikti 3 arba 4. Tešla neturi būti labai skysta, bet pakankamai minkšta, kad būtų galima išspausti konditeriniu maišeliu. Dažniausias patarimas kaip patikrinti tešlą, tai dubenyje padarius šaukštu griovelį, jis turi likti stačiais kraštais, nesukristi.
4.
Kepimo popieriumi išklotoje skardoje konditeriniu maišeliu arba šaukštu formuoti pyragėlius, paliekant nemažus tarpus, nes pyragėliai pūsis.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
6.
Kremui grietinėlę su cukrumi (berti mažiau, o paskui ragauti ir saldinti pagal savo skonį), žaliosios citrinos sultimis išplakti iki standžių putų. Sudėti rikotą, plakti iki vientisos konsistencijos masės. Sudėti mangų tyrę, išmaišyti.
7.
Atvėsusius pyragėlius įdaryti kremu.
Patarimai:
Mangų tyrei galima sutrinti gerai prinokusį šviežią mangą arba naudoti konservuotus.
Papuošimui galima naudoti lydytą baltąjį šokoladą, skrudintas kokosų drožles, kurios labai dera prie mango skonio. Juodasis šokoladas gali per daug užgožti švelnų mango skonį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital