Autorius apie receptą:
Skanutėlė plėšyta kiauliena, kuri puikiai tinka sumuštiniams, picoms, salotoms ar kam tik sugalvosite.
Skanutėlė plėšyta kiauliena, kuri puikiai tinka sumuštiniams, picoms, salotoms ar kam tik sugalvosite.
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kiaulienos mentę dosniai įtriname prieskoniais ir pagal skonį pagardiname druska.
2.
Kepame iki 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (arba grilyje) apie valandą vienam kilogramui mėsos (pvz. jei mentė sveria 1.5 kg, kepkite 1.5 valandos).
3.
Tada mentę vyniojame į foliją ir kepame dar apie valandą. Paliečiam, ar minkšta.
4.
Traukiam iš orkaitės, išvyniojame ir, kol dar šilta, suplėšome.
5.
Pagal skonį pagardiname bbq padažu ir išmaišome.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Prieskonius galite naudoti bet kokius savo mėgiamus. Aš asmeniškai mėgstu tokį prieskonių mišinį, kokį naudojau šonkauliukams šiame recepte . T.y. sumaišau 2 šaukštus rūkytos paprikos miltelių, 1 šaukštą rudojo cukraus ir po 0.5 šaukštelio druskos, maltos kavos, maltų pankolio sėklos, džiovinto čiobrelio, aitriosios paprikos miltelių ir juodųjų pipirų.
Gaila nepamačiau Linos komentaro ankščiau. Negaminkite pagal šį receptą, produktų gadinimas!
ATSAKYTI
Lina
2020-03-22 20:25
Plėšytą kiaulieną ruošiu dažnai, nes ir skanu ir patiekalų galima sugalvoti daug. Pasirinkau šį kartą šį paruošimo būdą nes jis labai greitas,nereikia kepti visą dieną. Tai labai pasigailėjau. Pats blogiausias receptas plėšytai kiaulienai ruošti. Jei šiaip mėsa tiesiog ją palietus sukrenta ir susiplėšo, tai čia reikėjo draskyti iš jėgos, aš įveikiau tik puse, pritrūko jėgų ir pasikviečiau vyra pagalbos :) labai NEREKOMENDUOJU
ATSAKYTI