Plaučių paštetas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Plaučių paštetas
Plaučių paštetas
Plaučių paštetas
Plaučių paštetas
Plaučių paštetas
Autorius apie receptą: Tikrai žinokite subproduktai tampa ir mano, jeigu ne slapta meile, kaip Lauros iš „bulvių košė“, tai bent jau slaptu susižavėjimu. Labai gražiai Laura pavadino šį Tikrai žinokite subproduktai tampa ir mano, jeigu ne slapta meile, kaip Lauros iš „bulvių košė“, tai bent jau slaptu susižavėjimu. Labai gražiai Laura pavadino šį užkandį – "plauštetas". Bet jis tikrai toks geras ir jeigu atvirai tai man daug skanesnis už kepenėlių paštetą. Švelnesnio skonio, kremiškas ir glotnus (žinoma čia padėjo ir pašteto pertrynimas per sietelį). Gaminsiu ne kartą, kai tik tų plaučių turėsiu. Receptą radau Bulviukose.lt tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų plaučiai (kiaulės, virtų)
1 vienetas svogūnų
100 gramų sviesto (tirpinto)
3 vienetai ančiuvių
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šlakelis brendžio
2 lapeliai šalavijo (puikiai tinka ir džiovintas, ir šviežias)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Viršui:
50 gramų sviesto (tirpinto)
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasmulkiname virtus plaučius. Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto ir jame pakepiname svogūną, kol šis suminkštės. Sudedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Supilame brendį, dedame šalavijo lapelius. Padidiname kaitrą ir kepame maišydami dar kelias minutes.
3.
Į maisto smulkintuvą sudedame pasmulkintus virtus plaučius, kepintus svogūnus, ančiuvius, ištirpintą sviestą (100 g). Smulkiname, kol masė taps vientisa. Pagardiname druska, pipirais. Viską gerai išmaišome. Jei norite, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertrinkite jį per smulkų sietelį. Aš taip ir dariau.
4.
Sudedame paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestu ir atvėsiname. Laikome šaldytuve. Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galite papuošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais ar gėlių žiedais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital