Autorius apie receptą:
Ar pamenat šią sriubytę? Vaje, kokie prisiminimai! Mes ją vadinoma "kleckų" sriubyte, o čia ta pati... Taip taip... Bulvinių kukulių pieniškas sriuba.
Ar pamenat šią sriubytę? Vaje, kokie prisiminimai! Mes ją vadinoma "kleckų" sriubyte, o čia ta pati... Taip taip... Bulvinių kukulių pieniškas sriuba.
Ingrida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras
pieno
1 litras
vandens
10 vienetų
bulvių
(vidutinio dydžio)
50 gramų
sviesto
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
5 bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia tarka ir nusunkti skystį.
2.
Likusias bulves nuskusti ir išvirti: sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių, kol suminkštės, vandenį nupilti.
3.
Dar karštas bulves sutrinti, sudėti į žalių bulvių tarkius ir išmaišyti.
4.
Iš bulvių masės delnais formuoti nedidelius, maždaug kąsnio dydžioi kukuliukus, dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti 7 - 10 minučių.
5.
Didesniame puode užkaisti vandens, pasūdyti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, kad vos virstonų, atsargiai įleisti kukuliukus ir virti 7 - 10 minučiu.