Persiškas jogurtinis meilės pyragas (be gliuteno)

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Persiškas jogurtinis meilės pyragas (be gliuteno)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Persiškas jogurtinis meilės pyragas (be gliuteno)
Persiškas jogurtinis meilės pyragas (be gliuteno)
Persiškas jogurtinis meilės pyragas (be gliuteno)
Persiškas jogurtinis meilės pyragas (be gliuteno)
Autorius apie receptą: Internete šis pyragas keliauja persiško meilės pyrago vardu su legenda šalia, jog mergina buvo beprotiškai įsimylėjusi persijos princą ir iškepė šį pyragą siekdama jį Internete šis pyragas keliauja persiško meilės pyrago vardu su legenda šalia, jog mergina buvo beprotiškai įsimylėjusi persijos princą ir iškepė šį pyragą siekdama jį sužavėti. Ar istorija tikra, ar ne, atsakyti negaliu, bet pyragas pavyksta tikrai ypatingas. Jei turiu po ranka, į jį dar labai mėgstu įpilti rožių ar apelsino žiedų vandens (rasite rytietiškų prekių parduotuvėse), tačiau ir be to pyragas pavyks puikus. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų migdolų miltų
150 gramų cukraus
150 gramų rudojo cukraus
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų graikiško jogurto (bent 10% riebumo, kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis malto cinamono
1/3 šaukštelio malto kardamono
1/3 šaukštelio malto muskato
Papuošimui:
1 sauja pistacijų
1 saujelė džiovintų rožių žiedlapių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 170° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formos dugną ir kraštus iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20 cm formą).
3.
Dubenyje sumaišyti migdolų miltus, paprastą ir rudą cukrų bei druską. Dėti minkštą sviestą ir rankomis viską sutrinti iki trupinių.
4.
Pusę šios trupinių masės tolygiai įspausti į paruoštą kepimo formą suformuojant dugną ir kraštus.
5.
Įdarui paruošti, į likusį trupinių mišinį dėti graikišką jogurtą, pilti vanilės ekstraktą, berti cinamoną, kardamoną, muskatą ir gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius gerai išmaišant po kiekvieno.
6.
Paruoštą įdarą pilti ant pagrindo.
7.
Pyragą kepti iki 170° C įkaitintos orkaitės viduryje 50-60 min. arba iki viršus lengvai paruduos (pyrago vidurys dar gali būti liūliuojantis, viskas gerai).
8.
Išimti pyragą iš orkaitės ir leisti jam visiškai atvėsti kepimo formoje. Tada padėti į šaldytuvą bent 4 val. (arba nakčiai).
9.
Prieš patiekiant papuošti smulkintomis pistacijomis ir džiovintais rožių žiedlapiais.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ana
2024-02-12 13:42
Ką daryti su kita puse trupinių? ATSAKYTI
Laura
2024-02-13 17:15
5 žingsnis. Įdarui paruošti, į likusį trupinių mišinį dėti graikišką jogurtą - tai į tą atsidėtą trupinių dalį dėti graikišką jogurtą ir kitus ingredientus pagal tolimesnę eigą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital