Autorius apie receptą:
Tai desertas iš mano vaikystės. Kiek pamenu švenčių, mama visada ruošdavo paukščių pieną. Tai firminis jos tortas. Ir dabar, kai tortus ir pyragus kepu jau pati, o vat panorau
Tai desertas iš mano vaikystės. Kiek pamenu švenčių, mama visada ruošdavo paukščių pieną. Tai firminis jos tortas. Ir dabar, kai tortus ir pyragus kepu jau pati, o vat panorau mamą nustebinti jos pačios mane išmokintu gaminti desertu. Iš šio kiekio išeina 1,5 l deserto. Užtruksite, kol pagaminsite apie 10 min. Stingti prireiks mažiausiai 3 val.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai
kiaušinių baltymų
100 mililitrų
vandens
6 šaukšteliai
želatinos
4 šaukštai
cukraus
(ar pagal skonį)
1 žiupsnelis
citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti apie 10 minučių.
2.
Baltymus išplakame iki standžių putų, palaipsniui supilame cukrų ir citrinos rūgštelę. Jų kiekį pasireguliuojame pagal savo skonį.
3.
Garų vonelėje ištirpiname želatiną, paliekame atvėsti. Silpna srovele pravėsusią želatiną supilame į baltymų masę.
4.
Masę gerai išplakame ir supilame į indą, kuriame ruošiamės stingdyti desertą.
5.
Paukščių pieną statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį desertą galite aplieti tirpintu šokoladu. Aš šį kartą jį pabarsčiau šaltyje džiovintomis avietėmis.
Aciu Ingrida.
Kazkada ir as megau daryti sitoki torta, bet dar idedavau spanguoliu ir apliedavau sokoladu, atrode fantastiskai, kai prapjauni...mmmm..ir skanu.
Buvau pamirsus, si paprasta recepta.
Seknes
ATSAKYTI