Patys traškiausi marinuoti agurkėliai žiemai

AUTORIUS:
Evelina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Traškūs marinuoti agurkai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man tai patys skaniausi ir traškiausi agurkėliai. Juos kažkada seniai atradau pas Iną tinklaraštyje ir nuo tada gaminu kasmet. Tik Man tai patys skaniausi ir traškiausi agurkėliai. Juos kažkada seniai atradau pas Iną tinklaraštyje ir nuo tada gaminu kasmet. Tik cukraus aš dedu vos vos mažiau negu Ina, nes man taip skaniau. Agurkėliai pagal šį receptą gaunasi super traškūs. Proporcijos užrašytos 750 ml stiklainiui, jeigu naudotumėte mažesnį (arba didesnį), visko proporcingai pamažinkite (arba padidinkite) ir kaitinkite šiek tiek trumpiau (arba ilgiau). Beje, jeigu naudosite agurkus peraugėlius, prieš pjaustydami griežinėliais išpjaukite sėklytes. Jeigu mėgstate aštriau, labai tinka drauge su agurkėliais įpjaustyti čili pipiriuką ar įdėti šiek tiek aitriosios paprikos miltelių arba čili dribsnių. (...daugiau) Evelina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (tiek, kad užpildyti stiklainį)
3 šaukštai acto 9%
1.5 šaukšto cukraus
2 šaukšteliai druskos
3 skiltelės česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į 750 ml talpos stiklainį beriame cukrų, druską, pilame actą, dedame po porą kvepiančių ir porą paprastų pipirų grudelių, dedame nuluptas česnako skilteles ir šiek tiek krapų. Agurkus supjaustome griežinėliais ir sudedame, truputį paspausdami, į stiklainį iki beveik viršaus.
2.
Puode arba virdulyje užviriname vandens ir juo užpilame agurkus, kad apsemtų. Dideliame puode paklojame rankšluostėlį, statome ant jo stiklainius ir pridengiame dangteliais (tik pridengiame, bet neužsukame). Į puodą pripilame vandens (daugmaž iki trijų ketvirčių stiklainių aukščio), jį užverdame ir nuo vandens užvirimo stiklainius kaitiname apie 6-7 minutes.
3.
Tada stiklainius ištraukiame ir tvirtai užsukame švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais ir pastatome ant rankšluostėlio dangteliais žemyn. Stiklainius šiltai apklojame ir leidžiame visiškai atvėsti. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Evelina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Silvija
2018-08-10 11:45
Šiandien noriu jūsų receptų pabandyti, bet ir man kilo klausimas - šaukštai su kaupu ar be? ATSAKYTI
Evelina
2018-08-12 11:36
Aš dedu su nedideliais kaupeliais :) ATSAKYTI
Jovita
2018-08-05 05:07
Cia kiek supratau,viska sudeti i stiklaini.(cukru,druska,acta)? ATSAKYTI
Laura
2018-08-10 09:10
Tikrai taip :-) ATSAKYTI
Agnė
2018-07-31 22:34
Sakykite kokiu tikslu reikia kloti rankšluostuką ant dugno ? Ar jis nepristabdo vandens kunkuliavimo kai verda ? ATSAKYTI
Inga
2018-08-01 09:35
Tam, kad stiklainiai "netarškėtų" į dugną - ir garsas mažesnis ir nėra pavojaus, kad įskils kuris :) Vanduo neturi labai smarkiai kunkuliuoti, o virtuvinių rankšluoščių medžiaga pakankamai laisva, kad praleistų vandenį. ATSAKYTI
Onutė
2018-07-27 15:08
Kam tas cukrus brangus,druska? Kas brangu,tas skaniau? :-) :-) :-) ATSAKYTI
Ieva
2018-07-27 15:53
Galite naudoti ir paprastą :) ATSAKYTI
Anzela
2018-07-25 15:38
Cia receptas duotas kaip suprantu proporcijos vienam stiklainiui? ATSAKYTI
Grazina
2018-07-22 07:56
Druska ,cukrus -saukstai kupini ar nubraukti? ATSAKYTI
Laimutė
2017-08-28 20:44
Aš dariau agurkėlius pagal jūsų receptą, ačiū už receptą! ATSAKYTI
Evelina
2017-08-28 21:35
Smagu, kad patiko, aš irgi labai džiaugiausi kai pati šį receptą atradau ir išbandžiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis