Paprastas uogienės pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Paprastas uogienės pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Pyragas iškepa purus, drėgnas ir kažkuo labai nostalgiško skonio. Bent man, nes tokį jį kepdavo dar mano mama. Tiesa, ji dažniausiai pyragui naudodavo lengvai rūgtelėjusią Pyragas iškepa purus, drėgnas ir kažkuo labai nostalgiško skonio. Bent man, nes tokį jį kepdavo dar mano mama. Tiesa, ji dažniausiai pyragui naudodavo lengvai rūgtelėjusią serbentų uogienę ir cukraus dėdavo visą stiklinę, bet mano skoniui pusės stiklinės cukraus per akis. Jeigu uogienė saldi, galite jo naudoti ir dar mažiau. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė uogienės (naudojau naminę aviečių, bet tinka ir kitokia)
1 stiklinė grietinės
0.5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai sodos (nubrauktų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sodą suberkite į grietinę, labai gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 5-10 minučių, kad gerai nusigesintų.
2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki cukrus ištirps, masė pabals ir jos tūris padidės.
3.
Į kiaušinius sukrėskite uogienę ir grietinę. Šaukštu išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
4.
Per kelis kartus įmaišykite miltus, išmaišydami po kiekvieno bėrimo, kad neliktų sausų miltų. Tikslus miltų kiekis gali priklausys nuo naudojamos uogienės - jų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
5.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens apvalią) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu jį ištraukiate sausą, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė.
Patarimai:
Matavimui naudota 250 ml stiklinė. Arba ingredientus galite sverti, kiekiai bus tokie - 250g grietinės, 300g uogienės, 100g cukraus ir apie 250 g miltų (tikslų jį kiekį žiūrėkite pagal tešlos tirštumą).
Jeigu jūsų naudojama uogienė labai saldi, cukraus galite dėti ir mažiau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Liuda
2019-05-15 00:01
Į šią tešlą aš dar įberiu prieskonių meduoliams, be to dedu ir 100 gr. sviesto. o vietoj grietinės naudoju kefyrą. Uogienę daudoju rūgtelėjusią, nes kartais netyčia šaldytuve atsiranda. Šis pyragas l. skanu prie puodelio kavos, primena Kalėdas. ATSAKYTI
Dalia
2019-05-11 12:25
Iskepiau, kaip mamos, toks dregnas skanus. Dar galima pertepti su grietine su zelatina sumaisyta (kaip meducio kremas). ATSAKYTI
Asta
2018-03-14 12:26
Paprastas, greitas, skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital