Orkaitėje keptų pomidorų padažas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Orkaitėje keptų pomidorų padažas
Orkaitėje keptų pomidorų padažas
Orkaitėje keptų pomidorų padažas
Autorius apie receptą: Šis padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį Šis padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
100 mililitrų kepimo aliejaus
1 galva česnako
2 šaukšteliai druskos
1 pundelis žalumynų (kalendros, raudonėlio)
1 žiupsnelis malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorai nuplaunami, o tada vidutinio dydžio pjaunami per pusę, dideli - pjaustomi į keturias dalis.
2.
Pomidorų skiltelės sudedamos į skardą, palaistomos aliejumi, užberiamos druska.
3.
Česnako galva pjaunama per pusę, pusės sudedamos į pomidorų tarpus.
4.
Žalumynai nesmulkinami, sudedami į skardos kraštus (vėliau jie nebus naudojami), pabarstomas kuminas.
5.
Pomidorai kepami iki 180C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas (kepimo režimu iš abiejų pusių).
6.
Baigus kepti, išimamas česnakas ir žalumynai, o pomidorų masė kartu su visu skysčiu supilama į puodą ir maisto smulkintuvu (blenderiu) sumalama iki tyrės.
7.
Karšta tyrė iš karto pilstoma į švarius stiklainius, užsukama sandariais dangteliais.
8.
Stiklainiai paliekami atvėsti, o tada nešami į vėsų rūsį.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Padažui naudojami tik pilnai sunokę, raudonieji, pageidautina labiau sultingi, nei mėsingi pomidorai.
Jei namuose nėra rūsio, šį padažą vertėtų laikyti šaldytuve, nes dėl mažo konservantų kiekio kambario temperatūroje jis greitai genda.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital