Orkaitėje keptų cukinijų pagardas žiemai

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Cukinijų pagardas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, nesudėtingai paruošiamas cukinijų pagardas žiemai. Puikiai tinka tepti ant duonos riekelės, patiekti kaip padažą prie žuvies, paukštienos, bulvyčių, kaip Labai skanus, nesudėtingai paruošiamas cukinijų pagardas žiemai. Puikiai tinka tepti ant duonos riekelės, patiekti kaip padažą prie žuvies, paukštienos, bulvyčių, kaip tik sugalvosite! Receptą prieš kurį laiką radau youtube ir kasmet vis pagaminu iš gausaus cukinijų derliaus! Pagal nurodytas proporcijas paruošite 2 litrinius stiklainiukus. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo cukinijų (svoris jau išvalytų)
800 gramų svogūnų
800 gramų morkų
500 gramų pomidorų
3 šaukštai obuolių acto
1 šaukštas druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukiniją nulupti, išimti sėklytes. Minkštimą supjaustyti stambiais kubeliais.
2.
Morkas nuskusti, supjaustyti stambiais kubeliais ar pailgomis juostelėmis.
3.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
4.
Skardą (naudoju standartinę orkaitės skardą) iškloti kepimo popieriumi. Išdėlioti cukinijas, morkas ir svogūnus. Daržovės gali tarpusavyje liestis, bet kloti vienu sluoksniu.
5.
Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
6.
Kol daržovės dar šiltos, susmulkinti elektriniu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
7.
Pomidorų viršūnėles įpjauti kryžmai, nuplikyti karštu vandeniu, nulupti. Minkštimą sutrinti elektriniu trintuvu.
8.
Sutrintas daržoves ir pomidorus sudėti į puodą, išmaišyti.
9.
Kaitinti ant nedidelės kaitros, uždengus, kas kelias minutes permaišant, kad nesviltų. Kai masė pradės virsnoti, kaitinti, jau atidengtą, toliau maišant, apie pusvalandį.
10.
Berti druską, prieskonius, pilti 1 šaukštą acto. Gerai išmaišyti, kaitinti dar 20 minučių. Supilti likusį actą, užvirinti.
11.
Pagardą dėti į švarius, iškaitintus stiklainius. Užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiai.
Patarimai:
Beje, jei norite tokio pagardo paruošti greitam vartojimui, pakaks ir vieno šaukšto acto, tik tuomet pagardą reikėtų ne tik laikyti vėsiai, bet ir suvartoti greičiau - per porą savaičių.
AUTORIUS: Jadvyga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital