Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele
Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele
Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele
Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele
Autorius apie receptą: Turbūt nesuklysiu teigdama, jog lašiša yra kone vienintelė žuvis, kurią mėgsta praktiškai kiekvienas.
Pabandykite šį receptą kai nenorite klasikinio skonio – bus smagu
Turbūt nesuklysiu teigdama, jog lašiša yra kone vienintelė žuvis, kurią mėgsta praktiškai kiekvienas.
Pabandykite šį receptą kai nenorite klasikinio skonio – bus smagu paįvairinti naminių patiekalių meniu. Sezamų sėklos orkaitėje įgauna traškumo, prieskoniai prideda ryškaus skonio, aitrumo, o klevų sirupas švelniai pasaldina. Jei prieš tai nesate naudoję saldiklių kepdami lašišą, turbūt, šiek tiek neramu, kad pagrindinis patiekalas netaptų desertu. Nesijaudinkite, viskas su saiku. Šiuo atveju posakis ‘kuo daugiau, tuo geriau’ netinka.
(...daugiau) kitchenJulie
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų lašišų filė
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas sezamo
0.25 šaukštelio garstyčių grūdelių
0.25 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (režimas be vėjo). Prieskonius dėkite į grūstuvę, sutrinkite. Lašišos filė perpjaukite į du gabalėlius. Odą nupjaukite, žuvies filė įtrinkite prieskonių mišiniu, virtuvinio teptuku aptepkite klevų sirupu ir iš visų pusių apvoliokite arba apibarstykite sezamų sėklomis.
2.
Dėkite ant skardos išklotos kepimo pipieriumi arba folija. Kepkite 10 - 15 minučių arba kol lašiša iškepusi, tačiau dar šiek tiek rausva viduje.
3.
Lašišą galite patiekti su avokadu, sutrintu su žaliosios citrinos sultimis, trupučiu druskos ir sumaišytas su smulkiai kapotu pomidoru.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
jolanta
2017-11-30 19:08
kuom galima pakeisti klevų sirupą? ATSAKYTI
Dita
2017-12-02 17:00
Dėkite medaus, bus panašiai ir labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis