Autorius apie receptą:
Prieš 57 metus, kai man buvo 11 metų, labai panorėjau pati pagaminti kokį nors patiekalą. Namuose buvau viena, susiradau močiutės senovinę kulinarijos knygą ir ieškojau
Prieš 57 metus, kai man buvo 11 metų, labai panorėjau pati pagaminti kokį nors patiekalą. Namuose buvau viena, susiradau močiutės senovinę kulinarijos knygą ir ieškojau patiekalo, kurį galėčiau pagaminti. Atradau "Omletą su uogiene". Labai smalsu buvo, kas tas omletas, o jau uogienė visada gardu. Viską padariau, kaip buvo parašyta, tik neatkreipiau dėmesio į kiaušinių skaičių. Iš 6 kiaušinių išėjo puikus, bet labai didelis omletas. Sunkiai jį įveikiau ir dar ilgai nesinorėjo tų kiaušinių. Tai buvo pirmas mano gyvenime pačios pagamintas patiekalas. Dabar aš jau pati močiutė, kepu anūkėlėm šį patiekalą ir džiaugiuosi, kad joms patinka.
(...daugiau)(...mažiau)
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 vienetai
kiaušinių
4 šaukštai
pieno
1 žiupsnelis
druskos
pagal poreikį
uogienės
Kepimui:
1 šaukštelis
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kiaušinius suplakti su pienu, įberti druskos.
2.
Į keptuvę įdėti sviestą, jam ištirpus, supilti plakinį. Pradėjus plakiniui tirštėti, apversti, pakepti dar porą minučių.