Obuolių tortas "Švelnumas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių tortas "Švelnumas"
Obuolių tortas "Švelnumas"
Obuolių tortas "Švelnumas"
Autorius apie receptą: Labai lengvai pagaminamas tortukas. Labai švelnaus skonio. Labai geras. Labai lengvai pagaminamas tortukas. Labai švelnaus skonio. Labai geras. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
500 gramų obuolių (naudojau saldinius)
200 gramų grietinės
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
pagal skonį vanilinio cukraus
Tešlai:
240 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto
100 gramų cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui obuolius supjaustyti gabaliukais.
2.
Į puodą suberti obuolius, citriną perpjauti pusiau, išspausti sultis į puodą su obuoliais ir troškinti 5 minutes. Suberti cukrų, troškinti dar 15 minučių. Sutrinti iki vientisos masės. Dėti sviestą, išmaišyti, kad ištirptų. Tuomet sudėti grietinę, suberti vanilinį cukrų. Išmaišyti. Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaltą vietą bent 3 valandoms.
3.
Tešlai į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, dėti sviestą ir sutrinti iki smulkių trupinių.
4.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir išplakti. Supilti į dubenį su paruoštais trupiniais. Išmaišyti. Tešla turi būti lipni.
5.
Paruoštą tešlą įvynioti į plėvelę, dėti į šaltą vietą 1 valandą.
6.
Paruoštą tešlą padalinti į 6 dalis. Iškočioti ir pabadyti šakute.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paruoštą lakštą.
8.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 7 minutes.
9.
Kai iškeps lakštas, ištraukti, apipjaustyti kraštus pagal torto formą (naudojau 18 cm skersmens) ir taip iškepti visus lakštus.
10.
Likusius nupjautus kraštelius susmulkinti iki trupinių.
11.
Į lėkštę dėti lakštą, tuomet kelis šaukštus kremo (šiek tiek kremo pasilikti aptepimui) paskirstyti per visą plotį, dėti kitą lakštą ir taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Tortą aptepti kremu, pabarstyti trupiniais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital