Obuolių pyragas su trupininiu viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Obuolių pyragas su trupininiu viršumi
Autorius apie receptą: Labai skanus, sultingas, maloniai drėgnas pyragas, kuris simbolizuoja tikrą rudenį. Labai skanus, sultingas, maloniai drėgnas pyragas, kuris simbolizuoja tikrą rudenį. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų kvietinių miltų
75 gramai sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (apytikriai)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
2 kilogramai obuolių
50 gramų cukraus
60 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
15 gramų sviesto
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
Trupiniams:
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
10 šaukštų sviesto (ištirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus. Smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti sviestą, dėti į dubenį su miltais ir trinti pirštais iki kol susidarys smulkūs trupiniai. Berti cukrų, druską ir įpilti porą šaukštų vandens.
2.
Užminkyti tešlą, susukti į maistinę plėvelę ir 1 valandai palikti šaldytuve.
3.
Atvėsusią tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir įtiesti į 26 cm skersmens kepimo formą. Pašalinti tešlos perteklių nuo šonų, įkloti kepimo popieriaus ir ant viršaus užberti kruopų, kad padas neiškiltų ir nesusidaryti oro burbulai.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Nuimti lapą su kruopomis ir dar pakepti iki kol kraštai parus apie 10-15 minučių.
5.
Įdarui paruošti nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir kotelius. Obuolius susmulkinti gabalėliais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
6.
Į platų puodą dėti sviestą ir berti cukrų, kai sviestas ištirps berti obuolius. Pakaitinti apie 10 minučių pridengus dangčiu, kol obuoliai kiek suminkštės ir išskirs skystis. Tuomet obuolius suversti į sietelį ir gerai nulašinti skystį.
7.
Susirinkusį skystį supilti atgal į puodą, pilti grietinėlę ir pakaitini iki kol ims tirštėti. Tuomet sudėti obuolius, berti cinamoną ir permaišyti.
8.
Ant iškepusio pado dėti paruoštą įdarą.
9.
Trupiniams paruošti į dubenį berti miltus su cukrumi, pilti sviestą, išmaišyti ir pirštais gautą masė užtrupinti ant įdaro.
10.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10-15 minučių iki kol trupiniai taps auksinės spalvos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital